Линдзи Вон се ипак опрашта од скијања

Најбоља скијашица свих времена Американка Линдзи Вон одлучила је да се након последње повреде повуче из скијашког такмичења. Последње трке возиће 19. фебруара у шведском Ареу.
Lindzi Von/Fonet
Фото: FoNet

Разлог за то су тешко оштећени лигаменти колена због којих је више пута имала паузе у такмичењима. 

"Протекле две седмице су биле једне од најизазовнијих и најемотивнијих у мом животу! Борим се са реалношћу између тога шта ми тело каже, против мог срца и ума који сматрају да могу даље", искрена је била 34-годишњакиња у свом опроштајном писму јавности, "Несрећна реалност је да мој ум и моје тело нису на истој страници. Након многих непроспаваних ноћи прихватила сам да не могу да наставим да  скијањем. Моје последње трке ће бити спуст и супервелеслалом у шведском Ареу 19. фебруара. Моје тело је сломљено од многих повреда, непоправљиво је и не дозвољава ми да одвезем последњу сезону онако како сам сањала. Моје тело виче СТОП и време је да га послушам".

Вонова је имала прегршт повреда током звездане каријере, али је само десно колено оперисала у четири наврата, а кидала је укрштене лигаменте и на левом.

Американка је желела да јој ово буде последња такмичарска година, али ју је, као што је и објаснила њено повређено тело спречило у томе, а притом пати и од артритиса. 

У плану јој је било да стигне или чак престигне рекорд легендарног Швеђанина Ингемара Стенмарка, победника на 86 трка Светског купа, али недостаје јој четири тријумфа.

М. К.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести