Веслач Мачковић пронађен у околини Берлина у добром стању

БЕОГРАД: Српски репрезентативац у веслању Мартин Мачковић пронађен у околини Берлина и пребачен у болницу, након што је у нестао у немачком граду, јавља Б92.
mackovic
Фото: Youtube Printscreen

Танјуг је у међувремену сазнао у амбасади Србије у Берлину да су они одмах пошто их је породица несталог младића обавестила да га нема, контактирали надлежну станицу милиције и од њих добили информацију да немају податке који би довели у вези несталог младића с било којим кривичним делом.

"О томе смо обавестили породицу и договорили се да будемо у контакту", речено је Танјугу у амбасади. 

Данас се, како су рекли, у потрагу укључио и полицијски аташе у амбасади преко својих контакта, а у амбасади су у међувремену из медија сазнали да је младић пронађен. 

Из Веслачког савеза Србије, како преноси Б92, наводе да је Мачковић добро, да је здрав, као и да је успостављен контакт између њега и његовог оца.

Такође, наводе и да ће он највероватније за дан-два бити у Београду.

У ВСС захваљују Министарству спољних послова Србије и Интерполу који су за нешто више од три сата од када су добили позив пронашли српског веслача. 

Како је објавила Ана Мачковић, сестра српског веслача, Мартин, иначе Суботичанин, је нестао у суботу пре подне у Берлину и она је одмах путем свог Фејсбук профила потражила помоћ.

"Његова породица и пријатељи изгубили су сваки контакт са њим од суботе. Последњи пут виђен је пре подне у Берлину, висок је два метра, има зелене очи, кратку тамну плаву косу, а у тренутку нестанка био је збуњен. Уколико неко зна било шта о њему нека ме контактира", написала је Ана Мачковић пре него што јој је брат пронађен. 

Мартин Мачковић је пре само месец дана, заједно са Виктором Пивачем, освојио бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре до 23 године у бугарском Пловдиву у дисциплини двојац без кормилара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести