Маљковић: Милош тешко, за Соњу верујемо да ће играти

БЕОГРАД: „Не бих да прејудицирам, али мислим да ће Милош Васић тешко наступити на Играма, док за Соњу верујемо да може у Токио”, изјавио је данас председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић.
boya maljkovic, tanjug video
Фото: Boža Maljković, foto: Tanjug (Video)

Српски веслач био је позитиван на корона вирус по доласку у Токио, док је раније данас објављено да је позитивна и његова супруга Соња, репрезентативка у кошарци.

"Милош је вакцинисан и ревакцинисан међу првима, одлазећи тамо утврђено је да је позитиван и то је сад велика компликација. У дневном смо контакту са нашом амбасадом, радимо на томе да га повучемо јер тамо мора да буде 14 дана у карантину. Он и Мачковић су убедљиво први на листама ове године, па и да подбаце имали бисмо бронзу, а заједно смо рачунали на злато. Ми смо у 48 сати можда изгубили две медаље захваљујући ковиду", рекао је Маљковић новинарима у Београду.

Милош има температуру 38,5, а Соњино стање је много блаже, додао је први човек ОКС.

"Што се тиче њеног учешћа видећемо, али је могуће. Зато што је колективни спорт, па онда тренер може да манипулише, има маневар, док у веслању нема - или си спреман или ниси", истакао је Маљковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести