Маљковић: Спортисти увек на првом месту

БЕОГРАД: Новоизабрани председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић поручио је вечерас да ће његовом тиму спортисти увек бити на првом месту и да ОКС као свог најважнијег партнера види Владу Србије, односно министарство омладине и спорта.
Божидар Маљковић Фото: Олимпијски комитет Србије
Фото: Олимпијски комитет Србије

Маљковић је на коктелу у олимпијској кући истакао да три године, колико је остало да Игара у Токију, некоме делује као пуно времена, али да сваки спортиста, тренер или спортски радник врло добро зна колико то време брзо пролази.

"Рекао сам већ да верујем да се успех не дешава случајно. Само великим радом и пожртвовањем се може доћи до великих резултата, па и олимпијских медаља. У наредне три године најпре наше спортисте, њихове тренере, стручне тимове, а онда и нас који смо ту да за њих обезбедимо све што је потребно како би несметано могли да реализују своје програме, чека јако пуно посла", рекао је Маљковић.

Он је додао да би волео да се енергија коју сви заједно стварамо буде додатни "ветар у леђа" свима онима који увелико раде на томе да своје снове остваре у Токију, а тиме и читавој нацији донесу велику радост.

"Желим да вас уверим да ћу са својим сарадницима радити на томе да мисија ове куће буде остварена и помоћи нашим спортистима да и на наредним Олимпијским играма наставе успешан резултатски низ“, поручио је Маљковић.

Гости коктела били су представници државних и спортских институција, спортисти, спонзори и партнери Олимпијског комитета Србије, представници дипломатског кора, личности из културног и јавног живота.

У башти олимпијске куће претходно је свечано откривена скулптура „Олимпијски цвет спорта, љубави и мира“ вајара Јове Петијевића. 

Скулптура је поклон уметника, намењен свим олимпијцима, а једна је из читавог Петијевићевог опуса инспирисана спортом и Олимпијским играма.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести