Медаља Мате Немеша на светским војним играма у Кини

БЕОГРАД:  Члан репрезентације Војске Србије, рвач Мате Немеш, освојио је данас бронзану медаљу на такмичењу на 7. ЦИСМ светским војним играма у Народној Републици Кини.
mate nemes
Фото: Youtube Printscreen

Велики успех за Војску Србије и државу Србију Немеш је остварио у рвању грчко-римским стилом у категорији до 67 килограма, саопштило је Мнистарств одбране.Мате Немеш није крио срећу и задовољство после освојене бронзане медаље, истичући да је „сигуран да ће бити још медаља за Србију".

Надам се да ће пливачи данас освојити другу медаљу за Србију, а сутра ће их бити и више. Виктор Немеш може да освоји медаљу, такође биће медаља у теквондоу и маратону. Захвалио бих Министарству одбране, и министру одбране, што су војницима пружили прилику да иду на такмичење у Кину, срећан сам што сам и ја добио ту прилику и ето освојио сам медаљу, изјавио је Немеш.

Честитку Матеу Немешу упутио је министар одбране Александар Вулин.

Освајањем бронзаног одличја на најзначајнијем војном такмичењу, међу најбољим спортистима света, показали сте колико је важно да увек дамо свој максимум, да се боримо за своју земљу, али овога пута и са једним додатним мотивом - јер сте представљали Министарство одбране и Војску Србије, навео је Вулн.

Вашим успехом, истакао је он, допринели сте да Србија и Војска Србије буду још поштованије у свету, потврдивши да ће сви они који своју будућност вежу за Војску Србије, имати прилике да се такмиче и заступају своју земљу на најпрестижнијим светским такмичењима, негујући једну од њених темељних вредности - победнички дух, као и потребу да победи и да буде прва испред свих.

На освојеној бронзи честитао је и наш прослављени рвач Давор Штефанек, који је на Играма први пут у улози тренера.

Ово је прва медаља на војним играма у Кини. Заиста сам задовољан, а надам се да ће и остали чланови наше репрезентације бити успешни. Сутра очекујем медаљу и од Матеовог брата близанца Виктора и пожелео бих да нам рвање са два такмичара донесе две медаље. Још једном честитам Матеу и додао бих само - то смо ми рвачи, рекао је Штефанек.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести