Медаље каратиста на Европском првенству доказ су доброг рада

Репрезентативци Србије у каратеу освајањем четири медаље на Европском првенству у Турској направили су огроман успех, изјавио је селектор Горан Шћепановић.
jovana prekovic
Фото: Youtube Printscreen

На шампионату у Коџаелију првак Европе постала је Јована Прековић у категорији до 61 килограма, сребром се окитио Марко Антић (до 60кг), а бронзама Слободан Битевиц (преко 84кг) и Сања Цвркота (до 68кг).

"Био је велики притисак на нас, подмладио сам екипу, са пет дебитаната и били смо најмлађи на шампионату Европе. На крају се то исплатило, ово је велики успех", поручио је Шћепановић на конференцији за медије у просторијама УНС.

Он је подсетио да је су такви резултати плод великог рада и континуитета освајања медаља, што радује пред наредну годину када ће Србија у Новом Саду бити домаћин шампионата Европе.

Шампионка Европе Јована Прековић није крила задовољство због тријумфа у Турској.

"После трећег места у Монпељеу сада сам дошла до злата. Имала сам пет јаких мечева, у финалу сам целу борбу губила, али сам у последњој секунди славила. Поносна сам што сам себе представила у правом светлу, али и Карате федерацију и Србију. Ово је за мене тек почетак, трудићу се да поновим титулу", рекла је Прековић.

Чланица Књаза из Аранђеловца најавила је високе домете и на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

"Отворен ми је пут и верујем да ћу наставити са успесима", поручила је Прековић.

Капитен репрезентације Слободан Битевић жали за златном медаљом, иако признаје да је задовољан наступом на ЕП.

"Наш највећи успех је континуитет. Задовољан сам својим наступом, иако остаје жал за златом. Знам да не звучим скромно, али моје амбиције су највише. Дискутабилна одлука судија ме је одвојила од борбе за злато, кад је противнику из Турске додељен ножни поен", навео је Битевић.

Освајач сребра Марко Антић нагласио је да је новом медаљом доказао да се налази у самом врху светског каратеа, а бронзана Сања Цвркота да јој је успех у Турској можда и најзначајнији у каријери, пре свега јер се вратила после операције колена.

Национални тренер Роксанда Атанасова сложила се са оценом да је у Коџаелију направљен сјајан резултат.

"Јако је битно што је успех остварен у првог години под окриљем Олимпијског комитета. После 14 година и од Снежане Перић имамо златну медаљу, а укупно четврту у историји и то говори о величини резултата. Надам се да је ово само почетак успеха", закључила је Атанасова, тренер Прековићеве, додавши да пресрећна што је направила шампиона.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести