Медитеранске игре: Прегршт одличја за Србе

Српски спортисти су до сада освојили прегршт одличја на Медитеранским играма које се одржавају у Шпанији. До сада је освојено 14 медаља.
Milivojcevic_medalja
Фото: Прво злато за Србију на МИ: Јелена Миливојчевић, фото: ОКС

Прво најсјајније одличје на Медитеранским играма репрезентацији Србије донела је каратисткиња Јелена Миливојчевић у категорији  до 50 килограма победом над  Мароканком Саyах у борби за злато.

Српски стрелци су одлично почели, а још боље завршили учешће на Медитеранским играма у Тарагони. Андреа Арсовић је освојила злато ваздушном пушком код жена, а Милутин Стефановић је био најпрецизнији међу мушкарцима. Лазар Ковачевић је био четврти, а Милица Бабић пета ваздушном пушком. У суботу, првог дана надметања Дамир Микец је победио, а Зорана Аруновић освојила сребро ваздушним пиштољем. На МИ су Србију представљали и Бобана Величковић (4. место пиштољ) и Димитрије Гргић (6. место пиштољ).

Фото: ОКС
Фото: ОКС
Фото: ОКС

Борко Васиљевић је био врло близу финала у дисциплини трап. Оборио је 118 летећих мета и заузео седмо место. Као шести у финале, са 119 погођених „голубова“ прошао је олимпијски вицешампион Ђовани  Пељиело (Италија). Наш други представник Душан Николић је заузео 12. место (116 оборених мета) у конкуренцији 25 стрелаца.

Кајакашица Милица Старовић је освојила златну медаљу у трци К1 500 метара са резултатом 1:53,637 након чега су и остали кајакаши наставили са освајањем нових одличја. Марко Драгосављевић освајањем сребра у дисциплини К1 200 метара и временом 34.603 и двосед у саставу Ервин Холперт и Владимир Торубаров који су са временом 01:30.168 освојили треће место у трци на 500 метара. Са још два наступа у финалима К1 200 за жене, и К1 500 за мушкарце су Милица Старовић и Стефан Векић заузели 4. и 6 место у коначном пласману, чиме су завршена такмичења у кајакашким дициплинама на овим Медитеранским играма.

Освојењем бронзане медаље каратиста Слободан Битевић у категорији преко 84 килограма, и пласманом Дејана Цвркоте на 5. место у категорији до 80 килограма каратисти Србије су завршили такмичење у Тарагони. Пре тога Дина Дурмиш је у категорији до 55 килограма освојила четврто место, док су Марко Антић у категорији до 60 и Сања Цвркота у категорији до 68 килограма заустављени у елиминацијама.

Фото: ОКС

У финалу дисциплине 100 метара прсним стилом, Чаба Силађи је освојио сребрну медаљу. Без одличја су остали Велимир Стјепановић на 100 слободним стилом, који је био четврти, а Андреј Барна шести у истој дисциплини, затим Ања Цревар која је на 200 мешовито заузела пето место и Иван Ленђер који је на 50 делфин био шести. Крај пливачког дана је обележило освајање још једне медаље наше мушке штафете која је у дисциплини 4х200 слободним стилом освојила сребро са временом 7:18.57, иза Италијана који су тријумфовали у овој дисциплини.

Фото: ОКС

Првог дана у дисциплини 200 слободно Велимир Стјепановић је резултатом 1:47,13 освојио злато, као и мушка штафета 4х100 слободно која је трку завршила са временом 3:15,76. Сребрну медаљу је освојила Ања Цревар у дисциплини 400 мештовито са временом 4:40,62. Алекса Бобар је у дисциплини 200 слободним стилом заузео 12, док  је Иван Ленђер у трци 100 делфин стилом заузео 8. место.

Фото: ОКС
Фото: ОКС

Наступили су и рвачи: Давор Штефанек (ГР 77кг), Кристиан Фрис (ГР 67кг), Владимир Станкић (ГР 87кг), Михаил Кајала (ГР 7кг).  Давор Штефанек се после две борбе пласирао у финале.

Триатлонац Огњен Стојановић је наступио на спринт дистанци и освојио четврто место након што му је бронза измакла за 40 секунди. Дизач тегова Стеван Владисављев је такмичење завршио на 6. месту у категорији дизача до 62 килограма резутлтом 135 килограма.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести