In memoriam: Проф. др Фрања Фратрић (1959-2017)

После кратке и тешке болести, у 58. години, преминуо је проф. др Фрања Фратрић.
franja fratric
Фото: Dnevnik.rs

Био је професор Факултета за спорт, а у веома успешној каријери предавао је и на ЕДУЦОНС Универзитету у Новом Саду, на факултетима спорта и физичког васпитања у Новом Саду и Нишу, на Факултету менаџмент у спорту АЛФА Универзитета, у чијем оснивању је и учествовао и чији је декан био једно време. Био је председник Комисије за лиценцирање атлетских стручњака АСС и у неколико мандата председник Стручног савета АСС.

Његов одлазак представља ненадокнадив губитак за српску атлетику, али и целокупан српски спорт, јер су огромно знање и велико искуство које је поседовао и несебично преносио генерацијама студената и спортиста, уткани у мноштво освојених медаља и највећих успеха српског спорта. Објавио је више од 180 научних радова у земљи и иностранству. Био је иницијатор и организатор великог броја домаћих и међународних научних и стручних скупова.

Оно што је професора Фратрића разликовало од већине научних радника из области спорта је његова блиска и нераскидива веза са струком. Он спорт није само изучавао, он га је живео. Више од 15 година било је успешан атлетски тренер, 20 година атлетски судија, а 17 година тренер у триатлону. Био је саветник многим персепктивним спортистима и клубовима.

Сахрана проф. др Фрање Фратрића биће у суботу 23. септембра у 12.45 часова на Градском гробљу у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести