Миленко Себић освојио пето место у троставу у Рију

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Српски репрезентативац у стрељаштву Миленко Себић је освојио пето место у финалу такмичења у гађању малокалибарском пушком из тростава.
Стрељачки савез Србије
Фото: Стрељачки савез Србије

Он је јуче, са осмог места у квалификацијама у конкуренцији 40 стрелаца ушао у данашње финале.

Освајач олимпијске бронзе је после првих десет метака финала (клечећи став) био на челној позицији.

У наредних десет серија (лежећи став) ривали су били за нијансу прецизнији, српски стрелац је пао на четврто место. Међутим, разлике у резултатима су биле врло мале. Себић је заостајао само 0,4 круга за првопласираним Хенриком Ларсеном (Норвешка). Четворица најбољих у том тренутку – Ларсен, Привратски (Чешка), Клаусен (Норвешка) и Себић су се „спаковали“ у свега четири десета дела круга. Ни петопласирани Јан Лохбихлер (Швајцарска) није било далеко. Све је и даље било отворено пред гађање из последњег, стојећег става.

Испадање почиње после првих десет хитаца из стојећег става (укупно 30.серија). Себић је и у тој фази задржао чеврту позицију, међутим у наредних пет хитаца је изгубио добар ритам, пао на пето место и заједно са Французом Брајаном Бодуеном завршио финале. После 35.хица, када испадају петопласирани и шестопласирани, Себић и Бодуен су имали исти резултат, па су поделили пету позицију. Злато је освојио Привратски, испред Клаусена.

Уз Себића, данас су се надметале и три наше репрезентативке пушком. Најуспешнија је била Андреа Арсовић, која је у квалификацијама такмичења МК пушком из тростава погодила 582 круга и заузела 14.место. Од осме позиције и финала делила су је само два круга. Теодора Вукојевић је освојила 21, а Сања Вукашиновић 25.место.

Српски стрелци су такмичењима у троставу завршили учешће на СК у Рију. Учествовало је седморо наших такмичара, а забележена су четири пласмана у финале. Зорана Аруновић је освојила злато ваздушним пиштољем, Себић је био пети у троставу, шеста позиције припала је Теодори Вукојевић (ваздушна пушка), а Милутин Стефановић је био осми ваздушном пушком.

Светски куп се завршава у понедељак, али у преостала три дана на програму су неолимпијске дисциплине, у којима наши такмичари не учествују.

МК пушка тростав, мушкарци, пласман: 1. Јиржи Привратски (Чешка), 2. Симон Клаусен (Норвешка), 3. Јон Херман Хег (Норвешка)... 5. Миленко Себић

ФиналеМеч за злато: Привратски – Клаусен 16:10. Прва фаза: 1. Привратски 403,9, 2.Клаусен 403,5, 3. Хег 402,7...5. Миленко Себић и Брајан Бодуен (Француска) по 351,1...

МК пушка, тростав, жене, квалификације: 1. Џени Стене (Норвешка) 592... 14. Андреа Арсовић 582... 21. Теодора Вукојевић 577... 25. Сања Вукашиновић 576...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести