Милица Гардашевић друга на Коперникус купу у Пољској

Српска атлетичарка, чланица новосадске Војводине Милица Гардашевић освојила је друго место на 8. Орлан Коперникус купу у пољском Торуну, који се бодује за зимски тур Светске атлетике (ИААФ).
САС/Милица Гардашевић у одличној форми
Фото: САС/Милица Гардашевић у одличној форми

Запажен резултат, некадашња јуниорска континентална шампионка, постигла је скоком новог личног рекорда, 6,66 метара, само четири центиметра краће од победничког скока Швеђанке Кади Сање. У хијерархији светских резултата ове сезоне Резултат Милице Гардашевић је вредан 10. места на листи ИААФ. Најбољи резултат у дворани ове године измерила је олимпијска и светска шампионка, Немица Малаика Михамбо (6,96), 11 цм дуже од другопласиране Иване Вулете.

Скок вредан другог места у Торуну и личног рекорда Гардашевићева је скоила у петој серији. Поред тога, бележила је резултате у првој (6,47), другој (6,64) и трећој (6,47) серији, а преступила је у четвртој и шестој.  Њена сигурност приликом скокова и запажена серија, која је резултирала њеним најбољим резултатом у каријери, вредног 10. места на светској листи, одлична су препорука веровању у могућности Милице Гардашевић на Светском дворанском првенству у Београду, од 18-20 марта.     

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести