Милица Гардашевић јуниорска првакиња Европе у скоку у даљ

Млада Новосађанка, скакачица удаљ Милица Гардашевић, победила је на Првенству Европе за старије јуниоре у италијанском граду Гросету и освојила златну медаљу.
milica2
Фото: Милица Гардашевић, фото: Приватна архива

Она је до сјајног остварења стигла скоком из треће серије, који је износио 6.46 метара и тако постала јуниорска шампионка Европе.

Ученица тренера Марка Милинкова само дан раније имала је фантастичан скок у квалификацијама, када је забележила даљину од чак  6,62 метара. Нажалост, у финалу није успела да понови тај резултат, али је упркос томе оправдала улогу фаворита. Она је једина српска атлетичарка која је освојила медаљу на овом првенству и то ону најсјајнију. Рекорд у овој дисцплини и даље остаје у власништву Иване Шпановић, с резултатом од 6,71 метара. Друго место заузела је такмичарка из Немачке Кристи Табеа, са прескочених 6.41 метара, а треће место припало је Швеђанки Карлен Каиза са резултатом 6.32 метара.

Милица је у финалу остварила четири успешна скока и имала два преступа. Кренула је с прескочених 6,19 метара, а онда ређала даљине 6,43, 6,46 и 6,26 метара, да би преступила у петој и шестој серији.

„Заиста не знам шта бих рекла у овом тренутку, осим да сам пресрећна због освајања првог места. Захвалила бих се свима на подршци. Атмосфера на стадиону је била дивна, публика сјајна и било је ово једно велико искуство за мене“, рекла је европска шампионка из Новог Сада Милица Гардашевић.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести