Милорад Докманац: Испуњен зацртани циљ

После три дана надметања на Европском првенству у рвању за сениоре до 23 године у новосадском Спенсу, окончано је такмичење у грчко-римском стилу.
Sebastijan Nadj/J. Galic
Фото: Ј. Галић

Србија, као домаћин, се представила у свих десет категорија, Себастиан Нађ је освојио сребрну медаљу, Бобан Живановић је био пети, Коломпар седми, док су преостали наши такмичење своје учешће завршили већ после првих борби. Селектор Милорад Докманац истакао је да је освајањем једне медаље испуњен циљ зацртан још пре почетка шампионата.

– У потпуности смо задовољни учинком наших такмичара, посебно Себастиана Нађа јер је то оно што смо очекивали. Он је до пласмана у финале имао три блиставе партије против изванредних бораца. У финалу је имао Руса европског и светског шампиона и освајач многобројних медаља. Мислили смо да Себастијан можда може да га изненади, али ето једна судијска грешка је утицала да Рус поведе, а после није било шансе да се то стигне, пошто се ради о изузетном рвачу – рекао је Докманац додавши да је сребрна медаља за нас златног сјаја.


Ана испала на старту

Србију је на ЕП у Новом Саду у рвању за жене представљала једино Ана Фабијан. Међутим, чланица Потисја из Кањиже  у категорији до 59 килограма је поражена већ у првом колу и то тушем у првој рунди, при резултату 0:4. Од ње је била боља Молдавка Анастасија Никите.

Данас се шампионат наставља борбама жена и квалификацијама пет категорија слободног стила. Такмичарски дан почиње у 11.30 часова, полуфинала су од 17.15, а  финала од 18. Улаз је бесплатан.


Он је подсетио да су Коломпар у 55 килограма и Живановић у 130 килограма испустили шансу да узму бронзану медаљу.

– Оно што је важно је то да су њих двојица показали да се у будућности на њих може рачунати. Они ће полако попуњавати сениорску репрезентацију, поготово што у њиховим категоријама немамо одговарајуће решење. 

Оно што је битно је то да је Нови Сад, Покрајина и Србија домаћин овог шампионата.

– Показали смо да смо добри домаћини, а Спенс да је спреман као и увек за овакве спектакле. Није посећеност ни близу она која је била пре две године када смо били домаћини сениорског ЕП, али дефинитивно нисмо се осрамотили, већ смо подигли ниво организације великих такмичења у свету – поносно је истакао селектор Докманац.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести