Мировић најавио нову манифестацију „Tour de Fruška“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са члановима Организационог одбора спортске манифестације „Tour de Fruška“, намењене љубитељима бициклизма, рекреације и боравка у природи, која се од 20. до 22. маја одржава на Фрушкој гори, уз подршку Покрајинске владе.
1
Фото: Покрајинска влада

На састанку је истакнуто да су у току завршни радови на уређењу и маркирању стаза и организацији пропратних програма и садржаја, те да је до сада пријављено више од 180 такмичара.

Према Мировићевим речима, ово је један од пројеката који ће на најбољи начин представити не само бисер Војводине – Фрушку гору, већ и привредне и туристичке потенцијале које има наша покрајина.

„Ова манифестација је својеврсни спортско-породични догађај који ће окупити како љубитеље бициклизма који ће се такмичити у професионалним и рекреaтивним тркама, тако и све поштоваоце природе и спорта који ће током три дана уживати у лепотама Фрушке горе. Ово је уједно и прилика да на млађе генерације пренесемо љубав према природи и здравом начину живота“, рекао је председник Мировић.

Директор манифестације „Tour de Fruška“ Иван Арпаш казао је да је она намењена свим љубитељима природе, бициклизма и спорта, да се очекује велики број учесника, те да ће се сви придржавати еколошких стандарда. План је, како је рекао, да ова манифестација постане традиционална.

Спортски део је резервисан за МТБ маратон рекреативног карактера, Велику награду Врдника „Ebike“, трке „Елиминатор“ и „Trail“, као и трку „Гас гас“, намењену најмлађим учесницима.

Пропратни програм манифестације обухвата Ноћни базар уз присуство великог броја произвођача здраве хране, занатлија и винара из Покрајине, у оквиру ког ће многобројни посетиоци имати прилику да пробају војвођанске гастрономске специјалитете и да виде презентацију културних дешавања и знаменитости на штандовима туристичких организација из Војводине.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести