Млади српски боксери и боксерке на првенству Европе у Софији

БЕОГРАД: Омладинска репрезентација Србије у боксу (узраст до 18 година) учествоваће на првенству Европе, које се од 11. до 21. априла одржава у Софији.
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Србију ће представљати шест боксера и три боксерке.

Под тренерском палицом српског младог мушког тима Ненада Васиљевића за медаље ће се борити Дарко Ђукановић (категорија до 57 кг), Вукашин Тепић (60 кг), Урош Цингелиц (63,5 кг), Урош Вељовић (67 кг), Растко Симић (75 кг) и Марко Пижурица (80 кг).

Тренер омладинске женске бокс селекције Мирко Ждрало на пут у Бугарску повео је три боксерке: Сару Ћирковић (50 кг), Драгану Јовановић (52 кг) и Ђину Милетић (57 кг).

“Момци су напорно тренирали, добро су се припремили и сигурно је да ће дати све од себе да Србији донесу медаље са овог Европског првенства. Очекује нас веома јако такмичење, што говори и то колико се земаља пријавило и да ће конкуренција бити баш велика. Предводи нас капитен Растко Симић, који је на претходном шампионату Старог континента већ донео једну медаљу Србији. Захваљујем се БШ што су нам обезбедили одлицне услове за рад”, истакао је Васиљевић.

Женски бокс у Србији налази се у потпуном успону, чему сведоче медаље које се нижу непрестано из месеца у месец. Од девојака се пуно очекује и у Софији, а управо је овај српски трио Ћирковић – Јовановић – Милетић на недавно одржаном великом турниру у Будви освојио медаље.

"За Европско првенство у Софији одабрали смо три најбоље омладинке које Србија има, оне су све три освајачице Европских медаља из претходних година и у Бугарску путујемо са великим амбицијама. Трудићемо се да на најбољи могуци начин представимо Србију и српски бокс, како у рингу, тако и ван њега у главном граду Бугарске”, поручио је тренер Мирко Ждрало.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести