Мото ГП: Довициозу пол позиција на ВН Јапана

Италијан Андреа Довициозо стартоваће са пол позиције на трци за Велику награду Јапана која се вози на стази Мотеги, пошто је поставио најбоље време испред Жоана Зарка и Џека Милера.
doviciozo, fonet
Фото: Andrea Doviciozo, foto: FoNet/AP

Последњих минут и по квалификација били су ултра узбудљиви. Чак четворица возаача сменила су се на првом месту. Прво је Маркез одвезао најбржи круг, али га је који секунд касније сменио Кал Крачлоу. Њега Џек Милер, да би на крају на прво место избио Довициозо у Дукатију. Последњи који је имао шансу да га угрози био је Зарко, али је каснио 68 хиљадитих делова секунде. Милер је завршио као трећи, Крачлоу четврти, Андреа Јаноне пети, а Марк Маркес тек шести.

Јамаха ни овог викенда није деловала импресивно. Маверик Вињалес је заузео седмо место са 550 хиљадитих делова заостатка за Довициозом, а Роси је тек девети са 675 хиљадитих делова споријим временом. Између њих двојице је Алекс Ринс, а првих 10 заокружује Алваро Баутиста. Трка за Велику награду Јапана на програму је у недељу од 7 часова уз директан пренос на  Спорт Клубу 1.

(Спорт Клуб)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести