Мото ГП: Маркес победник ВН Чешке

Возач Репсол Хонде Марк Маркес у Брну је забележио шесту победу у десетој трци ове сезоне у Мото ГП шампионату и тако наставио поход ка освајању шесте титуле у најјачој класи.
Mark Markes Foto: AP Photo/Petr David Josek
Фото: Марк Маркес Фото: AP Photo/Petr David Josek

Шпанац је после суботњих квалификација у којима је изједначио рекорд Мике Дуана по броју освојених пол позиција и у недељу је био доминантан оствариши други тријумф у последње три трке. Маркес је остварио 50. победу у Мото ГП и тако постао тек четврти возач у историји коме је то пошло за руком.

Возач фабричког Дукатија Андреа Довициозо га је пратио током већег дела трке, али није могао да издржи ритам одличног Шпанца и на крају се задовољио другом позицијом.На победничком постељо поред Маркеса и Довициоза нашао се и Џек Милер из Прамак Дукатија.

Легендарни Валентино Роси на Јамахи солидно је стартовао и у једном тренутку са седме позиције дошао на пету, међутим, касније га је заобишао возач ЛЦР Хонде Карл Крачлоу.

Маркес је лидер шампионата са 210 бодова, Довициозо га прати са 147, Данило Петрући, који је у Чешкој био осми, задржао је трећу позицију са 129 бодова.(СК)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести