На Андревљу одржан семинар „Пут до медаље“

Пут до медаље, назив је семинара који су, у Конгресном центру Владе АП Војводине на Андревљу, организовали Спортски савез Војводине и Покрајински завод за спорт и медицину спорта, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
ПЗСМС/ Учеснике семинара поздравио покрајински секретар Дане Баста   
Фото: ПЗСМС/ Учеснике семинара поздравио покрајински секретар Дане Баста   

Пут из наслова дефинисале су спортске величине Србије, селектор рвачке репрезентације др Милорад Докманац и вишеструки шампиони и победници на престижним међународним такмичењима, рукометаш Жикица Милосављевић, стонотенисер Зоран Калинић и кик-боксер Миодраг Јотић.

У одговорима легендарних спортиста инспирацију су проналазили и новим сазнањима свој пут оплеменили управо промовисани оперативни тренери и спортски учитељи, којима су уверења уручили и на успешно завршеном оспособљавању честитали председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић.     

- Покренули смо неколико пројеката у минулој години - подсетио је Дане Баста. – Као пројекат од нарочитог значаја издвојио бих управо оспособљавање нових стручних кадрова у раду с нашом децом. Без квалитетних тренера нема ни квалитетног рада, а ни квалитетних резултата у спорту. Нашим гостима, спортским легендама, хвала на учешћу у семинару, а вама, драги полазници, желим да стечено знање пренесете спортистима у вашим локалним самоуправама и да, заједно с њима, оставите срце на терену.       

Други део семинара, којем су присуствовали представници локалних самоуправа, био је у знаку презентације пројекта „Мапирање спортских објеката у Војводини“, чији је значај слушаоцима, у име Спортског савеза Војводине,  приближио један од аутора пројекта Драган Завишић. Пионирски искорак у смеру мапирања до најситнијих детаља свих објеката у функцији спорта и физичког вежбања, јединствен је и с европским стандардима усклађен пројекат у Србији. Истовремено, уз промоцију књиге Завода „Стање физичких способности и морфолошких карактеристика деце основношколског узраста“, презентован је и пројекат Покрајинског секретаријата „Унапредимо спорт у Војводини“, у коме је, што се издвајања из буyета за спорт тиче, наглашена посвећеност локалне самоуправе у Инђији.         

На крају, уговор о наставку пројекта оспособљавања 200 нових кадрова за нове домете у спорту у 45 градова и општина, за која средства обезбеђује Покрајински секретаријат за спорт и омладину, потписали су председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и директор Завода за спорт и медицину спорта Војводине др Данијел Жупић.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести