На атлетском митингу у Сремској Митровици: Рекордери Вилагош и Странић

Јован Странић, атлетичар новосадске Војводине, поново је оборио државни рекорд за млађе јуниоре у бацању кладива на митингу у Сремској Митровици.
Adrijana Vilagos
Фото: САС

Ученик тренера Мирка Зељковића бацио је у петој серији справу од пет килограма до даљине од 72,94 метара и тако надмашио претходни најбољи резултат Србије икада, који је поставио 21. марта. Он је тада, на истом месту, забележио даљину од 71,43 метара, што је било боље од 69,57 које је Стеван Веселиновић остварио 2011. године.

– Опет нас време није баш послужило, било је мало хладније, али задовољни смо и овим резултатом, иако ми је помало жао што даљина није била изнад 73 метра. Јовану је мало фалило да и то достигне. Почели смо да бацамо и теже справе на тренинзима и сада ћемо се фокусирати више на кладиво од шест килограма, како бисмо пробали да испунимо норму за Светско јуниорско првенство у Кенији – прокоментарисао је Јованов тренер Мирко Зељковић.

Адријана Вилагош, чланица САК Сента, оборила је јуниорски државни рекорд стар 12 година у бацању копља пошто је забележила даљину од 60,46 метара. Млађа јуниорка, користила је справу тежине 600 грама за јуниорке и сениорке, а с врха листе најуспешнијих свих времена у нашој земљи, свргнула је Татјану Мирковић (бивша Јелача) и њено остварење од 60,35 метара, из 2009. године. 

Код млађих јуниорки, Мина Амиyић је у Сремској Митровици кладиво од три килограма бацила до даљине од 51,39 метара, што је такође нови државни рекорд Србије у тој категорији.     

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести