На Мајском кајакашком купу у Новом Саду 230 учесника

Почетак сезоне традиционално је везан за „Мајски куп“ у Новом Саду у организацији Кајак кану клуба Лиман.
е
Фото: Мирко Веселиновић

Као и претходних година на Шодрошу је све врвело од људи, како учесника, тако и публике, јер је ово ипак једна од најмасовних регата у Србији. У категоријама пионира, кадета, јуниора и сениора у дисциплинама кајака и кануа једноседа, двоседа и четвороседа, на стазама од 200, 1.000 и 2.000 метара надметало се 230 учесника из 20 клубова, од којих су два била из Македоније, а један из Румуније.

Најбоља екипа у сениорској конкуренцији био је клуб Зорка из Шапца, док је у пионирској, кадетској и јуниорској титулу узео Таркет из Бачке Паланке. Нису домаћој публици остали дужни чланови Лимана, који су се одлично показали. У сениорској конкуренцији, Миодраг Радоњић и Урош Сараволац су у двоседу на 200 м освојили сребрну медаљу, а у четвороседу у ком су им се придружили Игор Пушкаш и јуниор Михајло Петовић бронзану. Марија Петровић је обезбедила сребро, а Милан Боришев бронзу у дисциплини СУП даске, тј. веслању на дасци.

Запажен успех остварио је пионир Лимана Марко Цвијановић освојивши четири медаље, три златне и сребрну, чиме је најавио да ће ове сезоне бити предводник ове категорије у нашој земљи.

Организација такмичења је као и сваке године била на високом нивоу, а самим тим је регата препозната и од стране Градске управе за спорт и омладину као манифестација од значаја за град.

К. Б.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести