На старту Грaн прија у стрељаштву у Рушама два полуфинала за Србију

Српски стрелци су првог дана гран при турнира Светске стрељачке федерације у Рушама (Словенија), првог званичног међународног такмичења по новим правилима, забележили два пласмана међу осам најбољих.
1
Фото: ССС

Двоје стрелаца пиштољем - Димитрије Гргић и Бранкица Зарић - стигли су до полуфинала. Гргић је у својој полуфиналној групи заузео треће место, па је у укупном

пласману поделио пету и шесту позицију. Бранкица Зарић је надметање ваздушним пиштољем завршила на деоби седмог и осмог места.

Сем Зарићеве и Гргића, на ватрену линију првог дана је изашло још седморо наших стрелаца. Олимпијски вицешампион Дамир Микец остао је пред вратима полуфинала ваздушним пиштољем, пошто је био  деветопласирани у квалификацијама. Душко Петров је у истој дисциплини заузео 13. позицију.

Јасмина Миловановић је квалификације ваздушним пиштољем за даме завршила на 11.месту. У овој дисциплини Србија је имала само две представнице, јер је наш тим у Словенију отпутовао у окрњеном саставу. На последњем тестирању пред пут, Зорана Аруновић је била позитивна на коронавирус и морала је да пропусти ово такмичење.

У конкуренцији микс парова пушком, српски пар Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић заузео је 11, а тим Сања Вукашиновић/Милутин Стефановић 19. позицију.   С. Р.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести