Национални боксерски центар градиће се на Новом Београду

БЕОГРАД: Национални боксерски тренинг центар биће изграђен на Новом Београду, саопштио је данас Боксерски савез Србије.
s
Фото: pixabay.com/ilustracija

У саопштењу БСС се наводи да је српски бокс након вишедеценијског "подстанарства" и сеоба кроз разне изнајмљене фискултурне сале, просторије у оквиру објеката других спортова, заслужио да добије српску кућу бокса.

Репрезентативци Србије, који се претходне три недеље били на висинским и кондиционим припремама на Јахорини, предвођени селектором Миланом Пиперским, нису крили одушевљење и задовољство што ће коначно имати свој тренинг центар и услове за остваривање врхунског резултата.

Пиперски је истакао да је председник Србије Александар Вучић одржао реч боксерима и додао се почетак радова очекује врло брзо, по добијању неопходних грађевинских дозовола, јер су средства већ обезбеђена.

"Пресрећан сам што ће боксери добити свој тренинг центар и услове за рад као ретко која боксерска репрезентација у свету. Имаћемо све што имају најјаче боксерске нације, па верујем да ће нам и будући резултати бити у складу са условима. Кад смо недавно били на пријему код председника Вучића, обећао нам је да ћемо брзо добити жељену локацију. Вучић је као и увек био од речи, али нисам очекивао да ће таквом брзином испунити своје обећање. Захваљујем му се овом приликом, али ће му наша захвалност сигуран сам бити дража ако наставимо да у рингу побеђујемо за Србију. Обећавам му да ће боксери наставити да се боре и побеђују за нашу земљу, јер је бокс спорт бораца и патриота", рекао је Пиперски.

Национални тренинг центар биће изграђен у улици Др Ивана Рубара у 45 блоку на Новом Београду. На парцели од два хектара нићи ће најсавременија боксерска сала, опремљена свим неопходним реквизитима за савремени спорт.

У оквиру српског насионалног бокс центра налазиће се ресторан за спортисте, свлачионице, сауне, спаваона, учионице, трим стаза, отворени тренинг парк са рингом на отвореном окружен дрвећем и зеленилом, као и хала за одржавање мечева.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести