Најбољи у Војводини у избору „Дневника“ по спортовима: Награда велика част

Емил Роцков, фудбалер: Велики мотив за још већи рад
dnevnikove plakete
Фото: Dnevnik.rs

Иако је задужен за чување гола екипе Војводине, Емил Роцков по други пут у нашем избору проглашен је за најбољег фудбалера Покрајине. Вансеријском спортисти, како је сам признао, ово признање изузетно прија и мотивише га на још напорнији и истрајнији рад у грађењу властите каријере.

- Приметио сам да се многи питају какав нам је то фудбал, када је голман два пута заредом проглашен за најбољег играча Војводине. С друге стране, Воша добро стоји у овом првенству и то је плод колективног напора свих нас, а на индивидуалном плану ова награда јесте доказ да добро радим и представљаће ми нови, велики мотив за будућност. Признање ме изузетно радује и просто ме тера да наставим у истом стилу, како бих додатно просперирао - истакао је Роцков.

Воша је на крају јесење полусезоне трећепласирани тим у Србији, док је плавокоси голман дочекао и заслужио да добије позив и у најбољу селекцију наше земље.

Фото: Емил Роцков, фото: Дневник

- Позив селектора за мене је изузетно лепо искуство и пријатан задатак - додала је “јединица” тима из Новог Сада. - До њега је дошло природним путем и чини ми се да је стигао по заслугама у односу на оно што сам приказивао на терену. У спорту је тако: за велике домете потребно је да протекне одређено време и не постоји погрешан тренутак да позив те врсте уследи. Када стигне, увек је прави моменат и због тога сам такође и срећан и задовољан.

На крају, 2019. Емил ће памтити само по лепим стварима.

- Једна фина година, а посебно њен други део, остаје иза мене, као и иза екипе Војводине. Све оно што ми се у том периоду догодило, закључно са “Дневниковом” наградом, представљаће ми огроман мотив да истрајем на спортском путу којим идем - закључио је Роцков.

Чаба Силађи, пливач: Леп осећај пред Токио

Чаба Силађи поново се нашао на добро познатом месту на ком му је уручена награда за најбољег пливача на територији Војводине. Иза 29–годишњег аса новосадске Војводине је успешна сезона у којој је чак пет пута испливао А олимпијску норму, па ће у Токију 2020. године четврти пут у каријери учествовати на највећем спортском догађају на свету. На ФИНА Светским куповима освојио је три сребрне и једну златну медаљу.

Фото: Чаба Силађи, фото: Дневник

– Било која награда прија, јер онда знате да вас људи прате и цене. Леп је осећај и када се узме у обзир да је признање стигло пред олимпијску годину – истакао је Силађи.

Сабина Шурјан, стонотенисерка: Трећи пут добитница признања

Чланица Стонотениског клуба Нови Сад и ове године је заслужила ласкаво “Дневниково” признање за заиста сјајне резултате у првој такмичарског години у сениорској конкуренцији. Трострука освајачица титуле на државном првенству и најбоље рангирана играчица Суперлиге учествовала је на сениорском Светском првенству у Будимпешти где је остварила пласман међу 64 најбоље.

Фото: Сабина Шурјан, фото: Дневник

– Трећи пут сам добитница овог признања и захваљујем се “Дневнику” на награди. Увек сам срећна што сам у могућности да дођем на свечану доделу – рекла је 20–годишња узданица српског стоног тениса.

Јована Адамовић, кошаркашица: За успех заслужне саиграчице

Фото: Јована Адамовић, фото: Дневник

- Поносна сам да сам другу годину заредом у избору “Дневника” најбоља кошаркашица Војводине. За тај успех су заслужне моје саиграчице из екипе 021, јер смо прошле сезоне догурале до финала плеј  - офа, где нас је заустваила Црвена звезда. Ове сезоне прижељкујемо да поновимо успех из претходне, а ако нам се укаже прилика, зашто да не, и надмашимо тај резултат – рекла је бивша репрезентативка Србије Јована (Рад) Адамовић, најбоља кошаркашица Војводине и Прве лиге Србије. 


Аранка Биндер, легенда стрељаштва: Манифестација у којој уживам

Фото: Аранка Биндер, фото: Дневник

- Ова манифестација је за мене увек нешто најлепше, најпозитивније и уживам у “Дневниковом” избору, посебно када гледам вечну листу, на којој је и моје име из 1992. године.Срце ми увек због тога брже закуца. Сада смо ту да испратимо актуелне резултате, а ова година је увод у олимпијску 2020. Драго ми је то што су сви спортисти у својим гранама постигли одличне резултате, у неколико спортова су пале и олимпијске квоте. Поносимо се нашим спортистима. “Дневник” увек лепо и реално процени најбоље у свим спортовима. Желим нашим спортистима много, много успеха и добрих пласман на Олимпијади- поручила је Аранка.


Влада Раковић, гимнастичар: Следеће сезоне још бољи

Као и прошле године и ове је Влада Раковић, члан Соколског друштва Војводина из Новог Сада и велика нада српске гимнастике изашао на бину како би примио “Дневникову” награду. Он је доминирао на државном првенству узевши титуле у вишебоју, на карикама, разбоју и вратилу, као и злато у екипној конкуренцији, а представљао је Србију на СП у Пољској и ЕП у Немачкој.

Фото: Влада Раковић, фото: Дневник

– Драго ми је што сам опет добитник “Дневникове” награде, јер је ово леп начин да се заврши година. Иза мене је нешто слабија сезона у односу на прошлу, али ми је била и прва сениорка, тако да је прелаз био мало тежи. Знам да ће већ у следећојб сезони бити боље – поручио је Раковић.

Светислав Веркић, рукометаш: Изузетна част

Фото: Светислав Веркић, фото: Дневник

- Изузетна част ми је што сам се нашао у друштву оваквих спортских имена и величина, које је “Дневник” окупио на једном месту. Ово је за мене велико признање, као и за моје саиграче. Било ко да се уместо мене нашао из РК Војводина било би заслужено. Ове године смо освојили све што може да се освоји, свако од нас је био битна карика у ланцу успеха. Надам се да ћемо и у наредној години остварити врхунске резултате и да ће се на овом месту у децембру  наћи неко млађи – рекао је Веркић.

Сандро Полетан, боксер: „Дневникпрепознао мој труд и квалитет

На боксерској листи прво место заузео је Сандро Полетан, члан зрењанинског Петровграда. Сандро је двоструки првак Србије, првак Војводине и учесник Европских игара. Као репрезентивац учествовао је на Првенству света у Јекатеринбургу (Рисија), где је ушао међу 30 најбољи боксера. Надмеће се у две категорије, до 75 килограма и до 81.

Фото: Јово Галић (наш новинар) и Сандро Полетан, фото: Дневник

Овај рођени Бањалучанин је прошао најјаче светске боксерске школе(Куба, Русија, Америка, Азија, Казастан, Украјина, Белорусија, Европа...),а био је учесник најпрофесијалнијег профи боксерског кампа Флојд Мејдер у Лас Вегасу.

Занимљиво је то да је Сандро Полетан студент четврте године Медицинског факултета, што је потврда да спорт и школа могу руку под руку.

- Признање које сам добио од лидера међу медијским кућама у Војводини, “Дневника”, је показатељ да се сваки труд и рад исплате и вреднују. Драго ми је што је “Дневник” то препознао. Ово ће у сваком погледу бити одскочна даска за даље. Оно што ме чека следеће године је олимпијски квалификациони турнир у Лондону. То ми је сада једино у фокусу. Потребно је да се нађем међу шест такмичара из Европе. Циљ није недостижан, ако се у обзир узме то да сам на Светском првенству савладао Шпанца, који је био пети на Старом континенту. Поред моје спремности, мотива и квалитета, неопходно је да ме послужи добар жреб и спортска срећа, као и да ме заобиђу повреде – рекао је Сандро Полетан.

Екипа спортске рубрике

Фото: Дневник (С. Шушњевић, Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести