Данас стартује 57. бициклистичка трка „Кроз Србију”

Међународна бициклистичка трка Кроз Србију стартује данас и трајаће до недеље, а учествоваће око 100 бициклиста, сврстаних у 16 екипа,  на стази дугој 428 километара, од Пожаревца, преко Београда и Пећинаца  до Зрењанина.
BicTrka-START02-NST
Фото: Дневник, илустрација

„Трка има три етапе, стартоваће и бициклисти четири наша тима, Металац из Краљева, Борац из Чачка, Партизан и ОБК Београд, па ето  прилике за љубитеље бициклизма да навијају“,  рекао је председник БС Србије  Бранко Бановић.

„Стазу смо тако профилисали да  пружа прилику већем броју бициклиста да конкуришу за жуту мајицу, чији је покровитељ наш некадашњи истакнути бициклиста Милан Панић. Са Агенцијом за безбедност у саобраћају од септембра ове године до априла идуће организоваћемо, као део програма ове трке, у неколико градова посебна предавања за децу и ђаке са жељом да науче како да на бициклу безбедно учествују у саобраћају.


Етапе

Прва етапа (данас, 11 часова): Пожаревац – Велико Градиште – Пожаревац.

Друга етапа (субота, 11): Пожаревац -  Смедеревска Паланка - Топола - Младеновац- Раља- Трешња -  Шупља стена – врх Авале.

Трећа етапа (недеља, 10): Пећинци – Рума – Сремска Каменица – Нови Сад – Каћ – Будисава – Шајкаш – Тител - Зрењанин.


Пећинци су први пут домаћин етапе ове трке, док је Зрењанин два пута био домаћин етапе (1965. и 1999), али ће први пут бити домаћин циља.

У каравану ће бити  возачи из Јужне Африке, Аргентине,  Русије, Белорусије,  Мађарске,  Аустрије, Грчке,  Румуније, Хрватске, Македоније, Словеније, Украјине, Бугарске, Турске...

С. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести