Неколико стотина стрелаца из пет земаља на првом Кикинда купу

КИКИНДА: У хали Спортског центра ''Језеро'' свечано је отворено друго коло Купа Србије и први Међународни ''Кикинда куп'', у организацији Стрељачког клуба ''Кикинда''.
k
Фото: kikinda.org.rs

Такмичење у стрељаштву, једно од највећих у Војводини, које је окупило преко 200 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске и Северне Македоније, подржали су Министарство одбране и Град Кикинда. Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, примио је плакету у име Града Кикинде, док је председник Градског парламента, Младен Богдан, свечано отворио спортску манифестацију, на којој учествује велики број репрезентативаца и најбољих стрелаца у земљи и иностранству.

Кикинда је град добрих људи, град који улаже у спортску инфраструктуру, како би наши спортисти, али и они који долазе у нашу средину, имали најбоље услове за напредак. Жеља нам је да стрељаштво омасовимо у нашем граду, да се овим дивним спортом бави што већи број деце, а колико смо спремни да то и учинимо, говори чињеница да је управо Стрељачком клубу 'Кикинда' и нашем граду припало домаћинство овако великог и значајног догађаја, рекао је Богдан.

Град Кикинда је пружио подршку организацији, а сигуран сам да ћемо наредне године обезбедити још више средстава јер је ово манифестација која је у Кикинду довела велики број репрезентативаца, како у нашој, тако и из других земаља. Кроз такмичење ће проћи преко 200 стрелаца што показује да је Кикинда град спорта и спортског туризма, надовезао се Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

Како би се стрељаштво омасовило у Кикинди, у Стрељачком клубу ''Кикинда''планирају да ускоро покрену школу за децу која би се тако опробала у том спорту. Такође, план је да ''Кикинда куп'' постане традиционална спортска манифестација.

Овако велико такмичење се одржава први пут у Војводини, угостили смо преко 200 такмичара из пет земаља, довели смо велики број репрезентативаца, тако да нам је велика част што нам је припала организација. Ради се о врло скупој опреми, поставили смо 40 мета, зато ми је драго што су наш труд подржали Министарство одбране као генерални покровитељ и Град Кикинда, уз велику помоћ спонзора и наших пријатеља, додао је Душко Петров, председник Стрељачког клуба ''Кикинда'' и репрезентативац Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести