Невиђени фер-плеј у најбољој српској ММА организацији

Још једно врхунско борилачко вече одиграло се у Новом Саду у петак, 08. децембра, на великој интернационалној ММА приредби Serbian Battle Championship 15!
mma
Фото: Youtube Printscreen

По први пут, SBC промоција је организовала бесплатан интернет пренос за све обожаватеље ММА спорта широм света. Публика у препуној Малој дворани новосадског СПЕНСа, као и гледаоци у иностранству који су догадјај уживо пратили путем интернет преноса, имали су прилику да уживају у приредби највишег нивоа, и 8 одличних борби, од којих су две биле за појас SBC шампиона у лакој и велтер категорији.

Борци из Бразила, Северне Ирске, Холандије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије оставили су срце у SBC хексагону у Новом Саду.
Најспектакуларнија ствар, која се ретко дешава у ММА спорту, јесте чињеница да је, након завршетка приредбе, SBC организација, уз консултације са главним супервизором судијског дела када је реч о овој спортској манифестацији, реаговала, и званично је промењен коначни исход главне борбе вечери, између домаћег борца из Новог Сада, врхунског српског потенцијала, Луке Стрезоског, и искусног ратника из Бразила, Мајкла “Демолидора” Переире.  Борба је првобитно проглашена нерешеном по судијским листама, међутим, као што је већ наведено, исход је промењен у победу судијском одлуком за госта из Бразила.

У овом несвакидашњем чину фер-плеја, непоражени српски борац Лука Стрезоски уписао је први професионални пораз у каријери (након 7 узастопних победа).
У сваком случају Serbian Battle Championship је у Мајклу Переири добио правог шампиона светског реномеа, атрактивног у сваком аспекту ММА спорта, интернационално признатог и цењеног у борилачком свету!

SBC 15 званични резултати

1. Владимир Фила Филиповић победио Мариа Жгелу судијском одлуком 3Р 5:00

2. Зоран Бубало победио Матеју Косановића техничким нокаутом  2Р 4:37

3. Ђорђе Марковић победио Ивана Шакица завршницом/гушењем (Guillotine choke) 1Р 2:47

4. Милош Радић победио Рикарда Ван Велена судијском одлуком  3Р 5:00

5. Стефан Секулић победио Ивицу Трушчека завршницом/гушењем (Guillotine choke) 2Р 0:56

6. Вилиан Хофманн победио Миндаугаса Герва судијском одлуком  3Р 5:00

7. Немања Ковач победио Бруна Леандра Соареша Лобата судијском одлуком  3Р 5:00

8. Мајкл "Демолидор" Переира победио Луку Стрезоског судијском одлуком 3Р 5:00

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести