Нина Радовановић: Идем у Токио да се борим за медаљу

БЕОГРАД: Увек одлазим на такмичења максимално спремна, фокусирана и са жељом да се борим за највиша одличја, тако ће да буде и у Токију, рекла је Нина Радовановић, прва српска боксерка која ће учествовати на Олимпијским играма.
nina radovanovic
Фото: Танјуг (видео)
"Посебан осећај је када представљате своју земљу, понесете заставу и будете међу спортом елитом. Уверена сам да ћу свој задатак урадити на прави начин", рекла је Радовановићева Танјугу, два дана уочи пута за Токио.
Она ће се такмичити у категорији до 51 килограм, а како истиче, противнице углавном познаје.
"Од нас 26, знам бар 70 одсто и отприлике знам како ћу се кретати са њима. Видећемо, доста ће зависити и од жреба. Надам се да ће ми се мало и срећа осмехнути, на неким последњим такмичењима нисам је имала, ако изузмемо то што сам на крају изборила визу као прва на светској ранг листи. Ја сам зрео борац, бавим се боксом више од 10 година и негде је примерено да ми се у скоријем периоду и деси неки резултат".
Радовановићева истиче да јој корона протоколи и недостатак публике неће представљати проблем.
"Ми смо претходних годину дана на турнирима имали приближно исте услове организације као што нас чекају у Токију, без излазака и јасне руте. Доста сам се адаптирала на тај концепт и бићу фокусирана на мечеве. Биће времена за уживање после".
Посебну захвалност она је изразила Боксерском савезу и председнику Ненаду Боровчанину.
"Хвала Савезу и председнику који је доста учинио на овом путу за Токио, надам се да ћу се одужити медаљама у периоду који наступа. Треба да се истакне да Савез ради све боље, бокс је годинама био скрајнут, поготово где сам ја као жена на неки начин била дискредитована када су у питању моји резултати и од саме јавности. Сада се то мења и ту смо да рушимо предрасуде и донесемо резултат", закључила је Нина Радовановић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести