Нова европска медаља за српске стрелце: Хавранова и Ивановић бронзани 

ХАМАР: Млади српски стрелци наставили су успешан низ на Европском јуниорском првенству ваздушним оружјем у Хамару (Норвешка).
s
Фото: serbianshooting.rs

Александра Хавран и Марко Ивановић су освојили бронзану медаљу у драматичном такмичењу мешовитих парова пушком другог дана шампионата. То је трећа медаља за Србију у Хамару, јер у недељу је Ивановић је изборио сребро,а Петар Ердеи бронзу у појединачном надметању јуниора пушком.

Сем Хавранове и Ивановића, у такмичењу микс парова Србију је представљао и тим Ања Поповић/Петар Ердеи, који је заузео 13.место и такође се нашао у горњем дому, јер стартовало је 30 парова.

Хавранова и Ивановић су у финале ушли са трећег места у квалификацијама.

У првој фази финала ривали у групи су им били пар Италије 1, који је у квалификацијама оборио европски јуниорски рекорд, Шпанија 1 (пето место у квалификацијама) и Чешка 2 (седма у квалификацијама).

Од почетка је вођена изједначена борба, а средином такмичења на првом месту се издвојила Италија.

Чешка је испала као четвртопласирана после 10.серије, а Србија и Шпанија су наставиле жестоку борбу за другу позицију, у којој су одлучивали детаљи. Трећи пар испада после 15. серије. У том тренутку Србија је имала 37,5 поена, а Шпанија само пола мање и завршила на трећем месту. По правилима такмичење у групи траје до 20.серије, али овај пут је завршено после 16, јер Италија је већ тада осигурала прву позицију.

Другим местом у групи наш тим обезбедио бронзу, јер у конкуренцији микс парова нема меча за треће место, већ оба другопласирана тима из група прве фазе финала деле треће место.  Друга бронза припала је пару Шведске.

У мечу за злато Италија 1 (Софија Ћекарело/Данило Дино Солацо) је убедљиво победила Мађарску 1 (Гита Бајош/Давид Чендеш) – 17:5. Иначе, Солацо је у недељу одбранио титулу првака Европе за јуниоре, док је Бајошева стигла до злата у конкуренцији јуниорки.

Европско јуниорско првенство завршава се у уторак, тимским такмичењима. Србија ће имати екипе у три дисциплине – пушка за јуниорке и јуниоре и пиштољ за јуниорке.

ЕП ваздушним оружјем, други дан

Ваздушна пушка, јуниорски микс, медаље: 1. Италија 1 (Софија Ћекарело/Данило Дино Солацо), 2. Мађарска 1 (Гита Бајош/Давид Чендеш) , 3. Србија 1 (Александра Хавран/Марко Ивановић) и Шведска 2 (Аманда Карлсон/Виктор Линдгрен).

Финале – Прва фаза, Група 1: 1. Италија 1 51, 2. Србија 1 37,5, 3. Шпанија 1 37, 4. Чешка 2 21,5. Група 2: 1. Мађарска 1 54,5 , 2. Шведска 2 49,5, 3. Норвешка 1 32, 4. Немачка 1 15 поена. Меч за злато: Италија 1  - Мађарска 1 17:5.

Квалификације: 1. Италија 1 631,4 (европски јуниорски рекорд)... 3. Србија 1 625,3... 13. Србија 2 (Ања Поповић/Петар Ердеи) 620,4 кругова...

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести