Нови Сад у августу први пут домаћин ЕП у планинском бициклизму

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста састао се данас са генералним секретаром Европске бициклистичке федерације Енриком дела Казом поводом организације Европског првенства у планинском бициклизму, које ће бити одржано од 12. до 15. августа на Петроварадинској тврђави.
1
Фото: pixabay.com

„Србија и наш град Нови Сад у августу ће по први пут бити домаћини Европског првенства у маунтин бајку“, изјавио је Баста након састанка.

Он је додао да ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, уз Град Нови Сад и Министарство омладине и спорта, подржати овај велики догађај, и изразио уверење да ћемо бити добри домаћини такимичарима из целе Европе.

„Ова спортска манифестација ће бити одржана на нашој Петроварадинској тврђави, која ће европским маунтинбајкерима сигурно пружити једно лепо и угодно такмичење“, рекао је секретар за спорт и поновио да је сигуран да ће оно бити организовано на високом нивоу.

Енрико дела Каза је захвалио секретару Басти на данашњем пријему и изнео неке информације у вези са организацијом Европског првенства.

„На такмичењу се очекује учешће између 450 и 500 бициклиста из 44 европске земље“, рекао је Дела Каза и додао да ће овај спортски догађај медијски покрити Јуровижн, те да ће такмичење бити уживо преношено преко Јуроспорта.

Он је изразио уверење да је овогодишње Европско првенство у планинском бициклизму, чији је Србија први пут домаћин, у добрим рукама, те да ће такмичење бити организовано на најбољи могући начин од стране свих који пружају подршку овој манифестацији – Бициклистичког савеза Србије, Балканске бициклистичке уније и других организација.

Фото: vojvodina.gov.rs

Европско првенство у планинском бициклизму организују Бициклистички савез Србије, Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова и Бициклистички клуб „Нови Сад“.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и подсекретарка у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину Аранка Биндер, директор Европског првенства Немања Вајс, члан Организационог одбора Европског првенства Стефано Бертолоти, генерални секретар Балканске бициклистичке уније Марко Прочикевић и члан Организационог одбора ЕП Душан Гојић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести