Нови термин за женски маратон на ОИ 2020.

ТОКИО: Женски маратон и све трке у брзом ходању на Олимпијским играма у Јапану следеће године одржаће се по новом распореду због раније одлуке да се оне одрже у Сапороу уместо у Токију.
polumaraton
Фото: Tanjug (video)

Огранизатори су променили датуме како би изашли у сусрет атлетичарима који морају да путују 500 километара северније од Токија да би се такмичили.

Женски маратон ће тако уместо 2. августа бити на програму шест дана касније, док ће трка до 42 километра и 200 метара у мушкој конкуренцији бити традиционално одржана последњег дана Олимпијских игара, а обе трке почеће у 7 сати по локалном времену.

Трке су из Токија премаштене у Сапоро због високих температура, која у том периоду године у главном граду Јапана могу да достигну и 30 степени.

Трке у новим терминима одржаће се од 6. до 9. августа, четири дана узастопно, одлучено је након консулатација између Међународног олимпијског комитета (МОК) и Светске атлетске федерације.

Трка на 20 километара у брзом ходању у мушкој конкуренцији биће на програму 6. августа, док ће иста дисциплина у женској конкуреницји као и трка на 50 километара у брзом ходању за мушкарце бити одржани дан касније.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести