Новосадски пливачи задовољни базеном на Спенсу

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и представници новосадских пливачких клубова „Нови Сад“, „Војводина“, „Арена 2015“, „Марлин“ и „Индекс“ обишли су реконструисани олимпијски базен на Спенсу и том приликом разговарали о условима за такмичење и тренирање на том базену.
Град Нови Сад
Фото: Град Нови Сад

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин се захвалио пливачима на разумевању и стрпљењу током комплексног реновирања базена и подбазенске технике.

- Технички проблеми на овом базену датирају још од краја деведесетих година и ја сам поносан што се ова градска власт, на челу са градоначелником Вучевићем ухватила у коштац са тим проблемом и успешно га решила. Иако смо се у том процесу суочили са многим потешкоћама и реконструкција јесте трајала дуже него што је планирано ми данас имамо најбоље услове за тренажне и такмичарске процесе у Србији. Пливачи и грађани већ недељама користе овај базен, уверили су се да све функционише у најбољем реду и нема потребе да се креира негативна атмосфера која је заснована на неистинитим подацима. Што се тиче организовања такмичења, спремни смо и опремљени. Набављене су платформе и стартни блокови који нису у старту намештени јер је овај базен намењен грађанству и не желимо да се неко услед неадекватног коришћења повреди нити да се платформе оштете, али их имамо и биће постављени пред почетак такмичења - изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао – У жељи да новосадским пливачким клубовима обезбедимо најбоље услове уложили смо и 155 милиона динара у наткривање базена на СЦ „Сајмиште“, у најсавременији систем и опрему за филтрацију и грејање базена, самим тим и на грејање воде и простора. Такође, тамо су комплетно реновиране свлачионице, замењена је столарија и урађена термоизолација и грејање да би овај базен могао да се користи и у зимском периоду.

Фото: Град Нови Сад

Шеф стручног штаба и тренер првог тима ПК „Војводина“ Игор Беретић је изразио задовољство због побољшања услова за тренирање и пливачка такмичења у граду.

-Ово је сјајна ствар не само за наш клуб, него и за комплетан пливачки спорт у Новом Саду. Имамо најбоље услове у држави. Ми смо годинама уназад спремали такмичаре за Олимпијаду и увек је био проблем пливати у педесетметарском базену. Сада можемо да спроводимо тренажни процес 3,5 сата ујутру и 3,5 сата поподне, што су изузетни услови. Има довољно стаза и термина, новосадски клубови су се лако договорили за коришћење истих. Свима нам је у циљу да то што боље функционише и верујемо да ће таква ситуација допринети добрим резултатима- нагласио је Беретић.

Обиласку су присуствовали и директор СПЦ „Војводина“ Драган Милић и члан надзорног органа радова на реконструкцији базена Драган Живковић који је истакао да је реконструкција тог базена подразумевала пре свега да се квалитет воде подигне на врхунски ниво.

- Уграђена је најсавременија опрема, користећи УВ лампе као секундарну дезинфекцију и хлор као примарну, имамо бољу филтрацију и мању потрошњу хлора. Температура воде је добро регулисана, уз максимални ефекат искоришћења енергије и имамо производњу хлора на лицу места, тако да тачно знамо какав је квалитет тог хлора. Што се тиче пратеће опреме за такмичења набављене су носеће платформе које подржавају тач панеле неопходне за сва пливачка такмичења и скакаонице усаглашене са светским ФИНА стандардом, реномираног произвођача Омега. Имамо платформе са обе стане и двадесет скакаоница за организацију свих такмичења укључујући и штафетно – објаснио је Драган Живковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести