Обрадовић: Ивана гладна резултата, ОИ су јој некако дужне

БЕОГРАД: Горан Обрадовић, тренер најбоље српске атлетичарке Иване Вулете (Шпановић), рекао је да ће она покушати да освоји злато на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.
Ivana Spanovic sa zastavom Srbije/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Ивана Вулета

Скоком од 7,06 метара Вулета је освојила злато на Светском дворанском превенству у Београду, а Обрадовић у интервјуу за Вечерње новости потврдио да ће 30-годишња атлетичарка "продужити" каријеру до 2024. године.

"Тај ''неуспех'' на Играма, где је била четврта, сигурно је утицао на њу и на цео тим. Да је освојила олимпијско злато од активне каријере опростила би се у Београду. Али, Ивана је и даје гладна врхунских резултата, а Игре су јој некако дужне. Одлучили смо се за још један циклус, који је овог пута краћи, близу је, за две године у Паризу. Уосталом, месец дана после Токија освојила је Дијамантску лигу, а после пола годне светско злато у Бограду. Са овим скоком од 7,06 метара и била би олимпијска победница у Токија", рекао је Обрадовић за Новости.

Током лета на програму су Светско првенство у Јуџину, које је на програму у јулу, а шампионат Европе следи у августу у Минхену, а Обрадовић је истакао да тек треба да одлуче на ком ће такмичењу Ивана да учествује.

“Размак између СП и ЕП је мањи од месец дана. Још ништа нисмо планирали. Пре почетка сезоне одлучили смо се да идемо корак по корак, да мислимо само на Београд. Тек ћемо сада правити планове. Морамо добро да се договоримо. Видећемо да ли ћемо се одлучити за оба или за једно такмичење. Које, још не могу да кажем. Ипак, Ивана је у 31. години и био би за њу велики напор да ове године учествује на три велика такмичења“, заклучио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести