Одличан наступ наших такмичара на међународном турниру у бадминтону у Новом Саду

Нови Сад је био домаћин турнира у бадминтону за млађе узрасне категорије, на којима се окупило више од 600 учесника из 26 држава европског и азијског континента.
Serbian U17&Youth International_dubl Tomic i Lukic_2
Фото: БСС

Српски репрезентативци освојили су 11 медаља, по три златне и сребрне и пет бронзаних. Организатор такмичења у СЦ Слана бара били су бадминтон савези Србије и Војводине и БК Нови Сад.

Елитни такмичари у узрасној категорији до 17 година надметали су се у свих пет такмичарских конкуренција у оквиру Европског купа, настојећи да освоје што више бодова пред Европско првенство, док су млађи такмичари укрштали рекете у узрастима до 9, 11, 13 и 15 година у појединачним и парским конкуренцијама. Такмичење за узраст до 15 година било је критеријумско за учешће на ЕП 2020.

У мушким паровима Михајло Томић и Сергеј Лукић потврдили су европску доминацију освајањем златне медаље. У мешовитим паровима Михајло Томић и млада Анђела Витман освојили су вицешампионску титулу. На турниру за млађе узрасне категорије најуспешнији српски репрезентативци су били – до 15 година: Виктор Петровић (злато у синглу), Анђела Витман (сребро у синглу), Милош Дмитровић и Вања Рашета (бронза у дублу), Нина Богдановић (бронза у синглу), Мара Батар и Лана Павловић (бронза у дублу до 13 година), Ана Димитријевић (злато у дублу до 11), Андреј Столић (сребро у синглу до 11), Михајло Димитријевић и Андреј Столић (сребро у дублу до 11), Вукашин Обрадовић и Никола Пешић (бронза у дублу до 11 година).   

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести