Одржан годишњи скуп Удружења „Спорт за све” региона Потисје

Удружење „Спорт за све” у општини Сента било је у “Краљици воћа” у Горњем Брегу домаћин годишњег скупа Друштва за спорт, одмор и рекреацију радника Потисја, са седиштем у Жабљу, у који су укључене општине Сента, Ада, Нови Кнежевац, Бечеј, Нови Бечеј, Жабаљ и Чока.
Radnicki sport Potisje/M. Mitrovic
Фото: Награђени за учинак у радничком спорту у региону Потисја  

Сумирани су резултати у овој години и доде­љене потврде о праву наступа екипама и појединцима на наредној, 12. Спортској олимпијади радника Војводине, која се 2019. године одржава у Бечеју и Новом Бечеју.

Учешће на идућој Олимпијади радника обезбедило је до сада 46 екипа и 40 појединаца са око 320 учесника, без атлетике и пливања, па ће из региона Потисја број бити још већи. Како су истакли потпредседник Друштва за спорт, одмор и рекреацију радника Потисје Бранислав Шекеровић и секретар Младенко Ђурановић, све општине у региону, изузев Чоке, активне су у  рекреацији радника, на шта могу бити поносни.

Тема скупа била је сарадња удружења Спорта за све са

јединицама локалне самоуправе по питању радничког спорта.

Младенко Ђукановић је констатовао да у региону Потисја добро функционишу удружења у шест општина, а да је неопходна чвршћа веза са локалним самоуправама да би се омогућило екипама и појединцима који су стекли право учешћа на Спортској олимпијади радника Војводине да учествују на овој манифестацији. Када је у питању раднички спорт, учесници из региона Потисја су до сада увек били међу најмасовнијим и најуспешнијим у Војводини.    

Додељена су признања најуспешнијим спортистима ре­креативцима и истакнутим прегаоцима за свеукупан учинак у радничком спорту на територији региона Потисја. За најуспешнији колектив у овој години признање је понело Удружење „Спорт за све” општине Сента, а за најбоље појединачне спортске резултате награде су додбили Саболч Деак и Етелка Попов, обоје из Сенте.

На предлог општинских удружења за свеукупни вишегодишњи учинак у радничком спорту региона Потисје добитници признања су: Мирослав Беланчић из Аде, Анто Павловић из Бечеја, Јован Риђички из Жабља, Петар Кришанов из Новог Кнежевца, Јудит Клошак из Сенте и Силви Фулајтар из Србобрана.

Текст и фото: М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести