Одржан Камп перспективних стрелаца у Караташу

Већ традиционално почетак августа резервисан је за Камп перспективних стрелаца ваздушним оружјем у Спортском центру у Караташу.
в
Фото: ССС

Ове године су, током седмодневног рада који Стрељачки савез Србије организује под покровитељством Министарства омладине и спорта,  учествовали стрелци од 12 до 16 година из 23 клуба из свих такмичарских региона, као и гошћа из Републике Српске.

Директор кампа био је Горан Стојадиновић, а руководилац стручног рада Саша Икер. Уз њих је у тренерском тиму било је још петнаестак стручњака, а саветима је младим стрелцима помагала и промотер кампа Марија Малић, освајачица бронзе пушком на претходним Олимпијским играма младих. Сем тренинга и предавања у стрељани, за младе спортисте су током боравка у Караташу организовани и тренинзи физичке припреме.

- Млади стрелци су били врло орни за рад, тренирали су и пре и поподне, понекад и увече долазили у стрељану. Било је довољно тренера да рад организујемо и поделимо на адекватан начин. Све у свему, задовољан сам како је протекао овогодишњи камп. Као и увек, на крају је приређено контролно такмичење. Финала смо успели да организујемо по недавно уведеним, новим ИССФ правилима – у две фазе, с дуелом за златну медаљу.Број стрелаца пиштољем је већи него раније, види се напредак и омасовљење у овој дисциплини – рекао је Саша Икер.

Златну медаљу у контролном такмичењу пушком за девојке освојила је Љиљана Цветковић (Ниш 1881), док је код дечака најпрецизнији био Вељко Јанковић (Јасеница, Смедеревска Паланка). Пиштољем су најпрецизнији били Нађа Мартиновић (Партизан) и Лука Милошевић (Академац).

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести