Одржано Првенство Војводине у гађању из војничке пушке

На градском стрелишту Суботице Радановац одржано је првенство Војводине у гађању војничком пушком.
Strelci u Subotici/Promo takmičenja
Фото: Промо такмичења/Детаљ с такмичења у Суботици

Такмичари су се надметали у гађању на даљини од 100 метара, из лежећег става, у две дисциплине, војничка пушка калибра 7,9 мм и полуаутоматска пушка калибра 7,62 мм. На такмичењу је учествовало 27 стрелаца.

Екипа Стрељачке дружине „Радивој Ћирпанов“ из Новог Сада, освојила је убедљиво прво место у обе дисциплине, а чланови екипе освојили су и три медаље у појединачној конкуренцији.

У екипном пласману у категорији војничка пушка калибра 7,9 мм прво место припало је  СД „Радивој Ћирпанов“ из Новог Сада(520 кругова), друго  СД Бечкерек из Зрењанина(494) и треће СК Спартак из Суботице(466)

У појединачној конкуренцији најбољи резултат постигао је Мирослав Цветановски (СД „Р. Ћирпанов“) 177 кругова, други је био Тибор Мартон (С.С.К. Војник, Суботица 175, а трећи Мирослав Шегрт (СД „Р. Ћирпанов“) 173 круга

У конкуренцији полуаутоматска пушка калибра 7,62 мм прво место припало је екипи  СД „Радивој Ћирпанов“ са 734 круга, друг стрелцима из СД Бечкерека са 717 круга, а треће СК Спартаку са 676 круга.  Када је реч о појединачном пласману, најбољи је и у овој конкуренцији био Мирослав Цветановски (СД „Р. Ћирпанов“) са 270 кругова, друго место припало је Зорану Костовском (СД Бечкерек) са 250 , а треће Славиши Мојсићу (СК Спартак) са 238 кругова.

М. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести