Основано предузеће које ће организовати Универзитетске игре

БЕОГРАД: Влада Србије основала је предузеће које ће организовати Европске универзитетске игре које ће бити одржане 2020. године у српској престоници, изјавила је данас ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић. 
Popovic Ivanka/Tanjug
Фото: Tanjug

На седници Савета, ректорка је указала да је предузеће евидентирано у Агенцији за привредне регистре, именован директор и заменик директора.

"Финализована је и организациона схема у оквиру које ће Универзитет у Београду координисати две активности, једно је организација Ректорске конференције о универзитетском спорту, која ће се одржати дан пред игре, а друго је пројекат изградње Универзитетског спортског центра у Београду", рекла је Поповић.

Најавила је да ће предлог будућег спортског центра бити приказан на следећој седници Савета Универзитета у Београду и указала да ће тај објекат бити мањег обима него што је раније планирано.

"Радимо на једном алтернативном плану, који би задовољио оно што нам треба, а и прилагодио временском ограничењу које имамо", објаснила је Поповић.

Реализацијом тог пројекта, каже она, Универзитет у Београду имаће капитални објекат у свом власништву и моћи ће да се пореди са другим универзитетима у свету.

"По мени је боље да новац који тешко сакупљамо за изградњу Универзитетског центра не дајемо за закуп сала, већ да унапређујемо сопствени простор", подвукла је Поповић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести