Отворен ЕЈОФ у Бакуу: Нина Станисављевић носила заставу Србије

​​​​​​​Свечаном церемонијом отварања која је одржана у велелепној Кристалној дворани, започело је петнаесто издање Европског олимпијског фестивала младих, мулти-спортског такмичења намењеног најбољим спортистима из целе Европе узраста између 14 и 18 година.
Nina Stanisavljević, nosilac zastave
Фото: ОКС

Међу многобројним гостима, били су и Председник Азербејџана Илхам Алијев и Председник Европских олимпијских комитета Јанез Коцијанчич.

Церемонија је започета подизањем заставе Азербејџана, након чега је уследила традиционална парада спортиста из 48 земаља Европе, међу којима је било и 57 спортиста из Србије који наступају на овом такмичењу.

Заставу наше земље на свечаној церемонији отварања носила је пливачица Нина Станисављевић.

Фото: ОКС

Свечаност је настављена говорима Првог потпредседника Владе Азербејџана и Председника Организационог одбора Баку 2019 Јагуба Ејубова и Председника Европских олимпијских комитета Јанеза Коцијанчича.

Пред око 2700 спортиста који учествују на ЕЈОФ – у, Коцијанчич је изјавио: „Европски олимпијски фестивал младих је препознатљив као расадник будућих шампиона и освајача олимпијских медаља… ЕЈОФ је у исто време и прилика да се покаже да млади спортисти из целе Европе расту заједно у складу са олимпијским идеалима, уз идеје мира, пријатељства и сарадње међу народима.“

Европски олимпијски фестивал младих је званично отворио Председник Азербејџана Илхам Алијев, а врхунац церемоније био је моменат када је упаљен олимпијски пламен. Пламен је упалио олимпијски шампион у рвању из Атине 2004. године, Фарид Мансуров.

Фото: ОКС

Прва такмичења су почела и пре саме церемоније отварања. Наш рвач Дејан Фратрић у категорији до 55 кг у првом колу био је слободан, а у осмини финала је изгубио резултатом 5:3 од такмичара из Турске, Бекира Атеса.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести