Пехари Фабијановој и Флинку на Меморијалу “Ференц Чаба”

На међународном рвачком турниру “Меморијал Ференца Чабе”, који је осми пут организовао Рвачки клуб Потисје из Кањиже и који је уједно био и такмичење за Куп Војводине 2017. године, окупио се рекордан број учесника, захваљујући и подршци рвачких савеза Војводине и Србије.
Flink i Fabijanova
Фото: Кристијан Флинк и Оршоља Фабијан, фото: Дневник

Турнир су отворили председник Потисја Карољ Дукаи и Марта Чаба, удовица покојног рвача Ференца Чабе, јединог олимпијца из кањишке општине, учесника Олимпијаде у Москви 1980. године.

На борилиштима Спортске хале “Бања Кањижа” нашло се 357 такмичара, у узрастима млађих и старијих пионира, кадета и у женској конкуренцији. По броју учесника, ово је најзначајнији турнир за рваче млађег узраста који се организује у региону.

Борбе су се одвијале у чак 37 категорија, а најуспешнијима су додељене медаље. Пехар за најбољег учесника из Србије додељен је Оршољи Фабијан, чланици кањишког Потисја, која је најуспешнија била у конкуренцији такмичарки рођених 2002. и 2003. године, у категорији до 60 кг. Пехар за најуспешнијег иностраног учесника понео је Кристијан Флинк из Немачке, победник у узрасту бораца  рођених 2006. године, у категорији до 42 кг.

Натсупиле су рвачке наде из 44 клуба из 14 земаља, међу којима су били чланови рвачког подмлатка из 20 клубова из Србије, док су остали допутовали из мађарске, Румуније, Словачке, Немачке, Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Украјине, Аустрије, Чешке, Бугарске, Пољске и Италије.    

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести