Петрову и Алексићевој златне медаље на старту Велике награде Новог Сада

НОВИ САД: Такмичењима ваздушним пиштољем  почео је традиционални турнир „Велика награда Новог Сада“. Српски стрелци су се окитили су се са два златна и два бронзана одличја.
Lea Aleksic NBGD
Фото: Леа Алексић, фото: Стрељачки савез Србије

Душко Петров („Алекса Дејовић“) је освојио злато у апсолутној, а Леа Алексић (Нови Београд Ушће) у конкуренцији јуниорки. Две бронзе отишле су стрелцима Полицајца, Зорану Вујићу у апсолутној и Бранку Машановићу у омладинској категорији.

Петров је до злата дошао у узбудљивом финалу, у коме се за прво место борио са Бугарином Самуилом Донковим. До краја је вођена изједначена борба, а наш стрелац је тек у последње две серије обезбедио победу са 237,7 кругова. Донков је забележио 236,8, а Вујчић је на трећем месту имао 212,7 кругова. Петров је био најбољи и у квалификацијама са 582 круга испред Донкова са 580. Код јуниора злато је припало Хрвату Леону Луки Челићу који је као и другопласирани Кирил Киров имао 570 кругова, али 16 унутрашњих центара, док је Бугарин имао 12. Бронзу је узео наш Бранко Машановић са 563 кругова.

У апсолутној женској конкуренцији доминирала је Бугарка Антонаета Бонева победивши са 242,9 кругова испред Британке Џес Линдон са 234,7 и Хрватице Маријане Матее Штрбац са 211,8. Од српских такмичарки најближа одличју била је Бранкица Зарић, чланица Стрељачке дружине Нови Сад 1790, организатора митинга, која је била четврта са 194,8 У тренутку када испада четвртопласирана Зарићева је заостајала свега 0,4 круга за тада и на крају трећепласираном Маријаном Штрбац (Хрватска).

Леа Алексић је јуниорско злато освојила убедљивом победом са 372 круга у основном делу. Друго место међу омладинкама освојила је управо Маријана Штрбац, која је „убила“ шест кругова мање од наше такмичарке (366), док је бронзу узела још једна Хрватица Марија Силађев 365.

Турнир се наставља у петак такмичењима ваздушном пушком и малокалибарским пиштољем за жене. У суботу и недељу стрелци ће се борити за медаље малокалибарском пушком и МК пиштољем у мушкој конкуренцији.

И поред тога што се митинг ове године одржава у исто време кад и Светски куп у Габали, у Новом Саду се за одличја боре стрелци из 14 земаља.

Г. М. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести