Планински бициклизам: Јованина јубиларна десета титула

Без премца је и овог пута на Првенству Србије у бициклизму била Јована Црногорац, чланица БК Нови Сад.
Jovana Crnogorac trenutno 22. na svetskoj rang-listi   Foto: Jovana Crnogorac/Instagram
Фото: Јована Црногорац тренутно 22. на светској ранг-листи   Фото: Јована Црногорац/Инстаграм

На шампионату у Нишкој Бањи освојила је јубиларну десету титулу у елит категорији у планинском бициклизму. То јој је донело нових 100 поена, па је скочила на 22. место на светској ранг листи, а Србија је тренутно у А олимпијској норми за Токио на 19. позицији са 2.462 бода.

– Јована је у нашој земљи ове сезоне возила само трке које су у календару Светске бициклистичке уније. Осим државног првенства у Нишкој Бањи, учествовала је у етапној трци на Андревљу, у трци прве категорије на Петроварадинској тврђави и на Стражилову, и на свакој је била најбоља – рекао је директор БК Нови Сад Немања Вајс.

Учесница Олимпијских игара у Рију има поприлично згуснут распоред међународних такмичења. Јована вози и за Бајк веј рејсинг тим из Израела, а после Европског првенства у Чешкој прошлог викенда, где је заузела 26. место, већ овог је чека нови изазов.

– Учествоваће на Светском купу у Италији. Сутра ће возити трку кратког круга, а у недељу олимпијски крос кантри. Одатле путује у Швајцарску, такође на Светски куп, који ће имати идентичан распоред као у Италији. После тога се враћа у Србију, одакле иде на трку прве категорије у Румунију. Последњи Светски куп ове сезоне имаће 8. септембра у Сједињеним Америчким Државама – најавио је Вајс.

Јована 23. августа креће  пут Канаде где је седам дана касније очекује трка на Светском првенству.

– Биће јој ово осми шампионат света у каријери.  Најбољи пласман остварила је 2014. године у Норвешкој када је освојила пето место, што је уједно и најбољи резултат икада који је Србија забележила на светским првенствима – истако је Вајс.

        К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести