Почиње 12. Спортска олимпијада радника Војводине

Тродневна 12. Спортска олимпијада радника Војводине почиње сутра (28. јуна) на теренима два Бечеја.
sorov
Фото: В. Јанков

Тако је Тиса, бар на кратко, спојила незамисливо, Банаћане и Бачване. Дода ли се да ће учесници Игара бити и Сремци, онда све поприма далеко шире размере. И по броју учесника. Јер, на спортским борилиштима такмичиће се преко 2.000 радника спортиста из више од 150 фирми 31 локалне самоуправе Војводине. У женској конкуренцији наступиће 90 екипа у 14 спортских дисциплина, а у мушкој 157 екипа у 19 дисциплина.

Пре недељу дана одржан је жреб у Новом Бечеју, али је у последњем тренутку  дошло до измене.

- Нисмо добили дозволу да се мали фудбал игра на реконструисаном терену у дворишту ДТВ Партизан у Бечеју, па ће се игра „на петопарцу“ преместити с друге стране Тисе и играће се на новоизграђеном терену у ОШ „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју -  пренео нам је најновију одлуку Организационог одбора 12. СОРВ председник Припремног одбора у Бечеју Милорад Ракић.

Није време и место да се тражи кривац што једини бечејски спортски објекат у који је требало уложити иоле труда и средстава није завршен у предвиђеном року и по стандардима које актуелно такмичење захтева. Помало је комично да је само двадесетак сати пре предвиђеног почетка такмичења одношен остатак грађевинског материјала крај делимично реконструисаног игралишта, где није постављена мрежа иза голова, а о фарбању стубова носача рефлектора не треба трошити речи. Уз то, евидентирани су пропусти везани за пластичну подлогу на терену и Организациони одбор није имао дилему. Ко није био у способности да то питање разреши током четворогодишњег циклуса, неће моћи ни за 24 сата. Тако су Бечејци остали без изузетно атрактивне спортске дисциплине у којој, узгред речено, имају амбиције за висок пласман

Новобечјеци ће први осетити такмичарски ритам. „Лед пробијају“ куглаши, који ће од 7. 30 сати „тестирати“ новоизграђену четворостазну куглану. Од 9 сати такмичење почињу баскеташи у обе конкуреције на теренима крај Тиског кеја, затим у бич волеју, такође у женској и мушкој конкуренцији, на песковитим борилиштима крај Градског стадиона, кошаркашице у спортској дворани СРЦ Јединство и фудбалери малог фурбала на терену у ОШ „Јосиф Маринковић“.

С обзиром да је Бечејцима одузет мали фудбал, сутра ће на теренима с десне стране Тисе изаћи само одбојкашице у спортској дворани легендарног спортског центра и тенисерке на комплексу тениских терена крај истог објекта.

Ваља приметити да је у деоби талмичарског „колача“ Бечејцима припала организација такмичења у атлетици, а како немају услове за то, такмичари ће у суботу „скокнути“ до Сенте и тамо у оптималним условима на борилиштима са тартан подлогом Градског стадиона у Народној башти водити борбу са штоперицом. Тако ће Бечејци од десет добијених спортских дисциплина бити у прилици да прате само осам. Поред већ поменутих одбојкашица и тенисерки, у суботу и недељу моћи ће да прате искључиво мушке спортове надвлачење конопца, фудбалере у великом фудбалу и шахисте, али и пливачка такмичења обе конкуренције у олимпијском базену, затим стонотенисерска у фискултурној сали ОШ „Здравко Гложански“ и обе конкуренције стрелаца у стрељани спортског центра крај Тисе. Новобечејци ће, уз већ поменути баскет, бич волеј, куглање и мали фудбал, уживати у надметањима боћања, кошарке, пикада, рукомета, спортског риболова и средњег фудбала.

Церемонијал свечаног отварања Игара почиње сутра у 19 сати у Новом Бечеју. За Бечејце и такмичаре који ће у Бечеју бити лоцирани организован је аутобуски превоз. Полазак је са паркинга испред спортског центра у 17. 30 сати. Повратак је организован после забавног програма у ком ће учешће узети неколико еминентних музичких група.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести