ПОКС: Представљена платформа "Шампиони сваки дан"

БЕОГРАД: Параолимпијски комитет Србије (ПОКС) представио је данас платформу "Шампиони сваки дан" на којој ће путем сајта сви заинтересовани моћи да се активно укључе у пројекат који има за циљ да се особама са инвалидитетом омогуће бољи услови за бављење спортом и већа доступност спортским објектима.
poks
Фото: Dnevnik.rs

"Ово је за наше услове иновативан приступ оснаживању особа са инвалидитетом. Поставили смо на интернет комплетна упутства за организовано бављење спортом, о томе каква су права и обавезе спортских организација, локалних самоуправа и државних органа, мапу приступачних спортских објеката, а припремили смо и конкурс којим ћемо изабрати три најбоља пројекта за повећање доступности и приступачности спортских активности у локалним самоуправама које ће финансирати Апатинска пивара", изјавио је председник ПОКС Зоран Мићовић.

Поред информација на сајту, циљ ове платформе је да се особе са инвалидитетом додатно мотивишу како би се што већи број укључио у спортске активности тако да ће се овакви инспирацијски догађаји одржати у Смедереву, Зрењанину, Новом Саду, Крагујевцу, Новом Пазару и Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести