Познати спортисти делили медаље на Спортским играма младих

Ада Циганлија  је препуна малишана који се такмиче на Државном финалу Спортских игара младих Србије.
sportske igre mladih1
Фото: СИМ

Подељене су дипломе и познати су путници у пет спортова за регионално такмичење у Сплиту. Познати спортисти, заједно са координаторима обишли су  акмичења и делили медаље најбољима у стоном тенису, тенису, баскету 3 на 3, рукомету и шаху. Велики аплауз добили су Ђорђе Гагић (кошаркашки репрезентативац Партизана), Армин Ђерлек и Светозар Марковић (фудбалери Партизана), Андреа Арсовић (представник Олимпијског комитета Србије) и Димитрије Гргић (репрезентативац Србије у стрељаштву, златни са Европског првенства).

Фото: СИМ

Подела медаља окупила је све учеснике, а одушевљење је кренуло када су у ваздух полетеле конфете. Председница СИМ Србије Ивана Јовановић путницима у Сплит пожелела је незаборавно искуство и пуно нових познанстава.

„Ово су сјајне ствари. У наше време није било овога. Деца имају шансу да се слободно пријаве и бесплатно играју у спорту који воле. И онда када победе, још и да имају обезбеђен пут на море и такмиче се са вршњацима из иностранства“, истакао је један од најмлађих првотимаца Партизана, Светозар Марковић.

На његове речи надовезао се Армин Ђерлек, за кога су се распитивали многи инострани клубови.

„Спорт је нешто најлепше. Баш сам задовољан како је ово организовано, свака час људима из Спортских игара младих и држави која подржава пројекат. Деца се требају бавити спортом, нема ништа лепше од тога. А још када знају да ако победе иду на море, онда је то још један додатни подстрек“, поручио је Ђерлек.

У четвртак стартује преостала група спортова. У 9 часова је на Ади планирано Свечано отварање за младе спортисте, после тога су на реду такмичења, а у петак финални дуели и подела медаља. Међународно финале Спортских игара младих одржаће се од 20. до 26. августа.

С. Р.

Фото: Андреа Арсовић, фото: СИМ

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести