Познати учесници Супербоула: Канзас Сити и Сан Франциско за трофеј

У Супербоулу играће Канзас Сити чифси и Сан Франциско фортинајнерси, а места у највећој утакмици зарадили су после сјајних представа у финалима конференција.
kanzas siti, tanjug ap
Фото: Radost igrača Kanzas sitija posle pobede nad Tenesijem, foto: Tanjug (AP Photo/Charlie Neibergall)

Канзас Сити је на свом терену, чувеном Ерохед стадиону, био бољи од Тенеси тајтанса са 35:24, а предводник напада Патрик Махомс био је на очекиваном нивоу, па је његов тим после тачно 50 година дошао до великог финала.

Поред три бачена и истрчаног тач-дауна Махомс је пасом освојио 294 јарда, а трчањем 53. Семи Воткинс је имао ухваћених 114 јарди. На другој страни, Дерик Хенри је био заустављен. Није успео да истрчи 100 јарди, стао је на само 69 и то је један од највећих разлога пораза Тајтенса. Сан Франциско 49ерси победили су Грин Беј пекерсе на свом терену, у финалу Националне фудбалске конференције, резултатом 37:20, а посао су завршили у другој четвртини утакмице, коју су добили резултатом 20:0. Екипа из Калифорније ће у окршају за Ломбардијев трофеј играти први пут после седам година, а 3. фебруара у Мајамију имаће прилику да се домогне шесте титуле у клупској историји.

Највеће заслуге што је питање победника било решено већ на великом одмору иду сјајном ранинг беку домаћих Рахиму Мостерту, који је уписао сва три тач-дауна. Пекерси су средином треће четвртине коначно дошли до поена, тач дауном Ерон Џонса, али је Мостерт четири минута касније поново истрчао до енд зоне и својим четвртим ТД отклонио све дилеме. Мостерт је код победника, поред четири ТД, истрчао 220 јарди, док је Џими Гараполо пребацио свега 77 јарди. У редовима пекерса Ерон Роџерс је пребацио 326 јарди, уз два ТД и исто толико пресечених додавања.

М. Р.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести