Празник за љубитеље коњичког спорта на хиподрому у Србобрану

СРБОБРАН: На хиподроку Коњичког клуба Вранац у Србобрану први тркачки дан ове сезоне био је прави празник за љубитеље коњичког спорта.
donato luka pobedjuje u srbobranu
Фото: Марица Павков

Око 1.500 гледалаца пратило је десет занимљивих касачких трка у којима је старовало 98 грла домаћег и иностраног одгоја, а утисак је да су њихова очекивања испуњена. 

У главној трци(12. меморијал др Лазар Панковић) надметало се девет грла од три године и старија, иностарног одгоја из Италије, Француске, Немачке, Финске и Холандије а сада у власништву наших штала, тријумфовао је Донато Лука деветогоди пастув финског одгоја у власништву др Србе Петрова из Новог Сада, са возачем у сулкама Миодрагом Пантићем, у времену 1:16,3 минута.

Донато Лука је у узбудљивом финишу за десетинку секунде бржи прошао кроз циљ од Надира Три, грла које је до пре годину дана било у Штали Петров, а сада је у власништву  Антуна Хорватског из Доњег Таванкута, који је био и у сулкама. Поред победничког прекривача и пехара, које су уручили председник КК Вранац Жељко Вујановић и Душан Пецељ са Института за ратарство и повртарство у Новом Саду, за прву победу на српским хиподромима Донато Лука је зарадио 100.000 динара.

„У прва два наступа код нас Донато Лука је имао пехове, али се у трећем наступу овде на србобранском хиподрому показао изузетно. Тек је код нас пола године и пуно очекујем од њега јер је у питању грло које поседује квалитете за наступ на европским хиподромима, па ускоро идемо на трке у Будимпешту и Беч“, најавио је Петров.

Возач Миодраг Пантић био је у сулкама и победника трке за шампионат за грла од пет година, Бонапарте, у власништву Миодрага Јандрића из Бечеја, остваривши победу у времену 1:17,3 минута. За победу власнику Бонапарте припало је 70.000 динара.

У Флигер дербију за сва грла од четири године и старија домаћег одгоја победила је Лејла СП Стевана Попова из Милешева, са возачем Борисом Кеченовићем (време 1:17,4) и добила пехар и новчану награду од 80.000 динара. Кеченовић је за победу возио и Долара Ф у трци НС Семе за грла од три године и старија са досадашњом зарадом до 6.500 евра.

        М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести