Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек посетио Зрењанин

Избор Зрењанина за Европски град спорта 2021. била је једна од тема састанка који су јуче, у Градској кући, одржали градоначелник Симо Салапура, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић.
zrenjanin
Фото: Град Зрењанин

Штефанек је том приликом изјавио да сарадња са Салапуром датира одраније, јер се знају из сфере спорта.

- Разговарали смо о подршци коју можемо да пружимо у организацији догађаја у оквиру Европског града спорта. Сагледали смо тренутне околности, констатовали да нам следе тешка времена због пандемије, али и да ћемо бити обострано спремни да помогнемо. Уверен сам да ће сарадња са Градом Зрењанином и надаље бити на високом нивоу – нагласио је Давор Штефанек након пријема.

Он је истакао да је Зрењанин за њега град са посебним значењем.

- Годинама сам наступао за Пролетера, а у најтежим данима у каријери, када сам био на прекретници да ли ћу уопште остати у рвању, добио сам подршку, као и од Жељка Трајковића. Био сам трећи на свету док сам носио дрес Пролетера, а за осам година са Зрењанинцима сам освојио осам титула. Да није било Зрењанина не би било ни мене 2016. године на Олимпијским играма, са златом око врата – са емоцијама је говорио Штефанек.

Он је најавио да ће на предстојећем Светском купу у Београду, у децембру, последњи пут наступити за репрезентацију Србије и званично окончати каријеру.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао да је било речи о спорту и плановима за будућност, а посебно око избора Зрењанина за Европски град спорта 2021. године.

- Морамо да сачинимо агенду догађаја у наредној години и у томе очекујемо велику подршку Спортског савеза Србије. Јер, титула коју је Зрењанин понео је признање и за Покрајину и Србију и спорт у целини. С друге стране, ми смо најавили максималну подршку Спортском савезу Србије и Давору Штефанеку -  закључио је Салапура.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести