Представљен лого Светског првенства у ателетици у Београду

БЕОГРАД: Атлетска стаза у бојама српске заставе и симболи Београда - тако изгледа лого Светског дворанског првенства у атлетици, које ће у марту 2022. године бити одржано у главном граду Србије.
logo sp atletika
Фото: АСС

Лого је данас свечано промовисан у Старом двору, чиме је званично почела промоција овог великог спортског догађаја на коме ће учествовати преко 3.000 такмичара из више од 200 земаља света.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је рекао да је Србија земља спорта и да је то безброј пута доказала освајањем најсјајнијих светских одличја, враћањем наших спортиста на светски трон после више деценија и организовањем међународних такмичења у најзначајнијим спортовима.

"Огромно је задовољство да данас улазимо у маратонску трку организације Светског атлетског првенства, коју смо започели почетком године. Желимо да победимо, као и безброј пута до сада, и докажемо да је Србија и даље земља спорта, сјајних шампиона, домаћина и земља отвореног срца за све који желе да дођу", рекао је Удовичић.

Као бивши спортиста, навео је да је најлепши осећај такмичити се у својој земљи и остваривати највећа спортска достигнућа пред домаћом публиком и славити са својим народом.

"То је оно што желимо да омогућимо нашим атлетичарима, да у свом граду и земљи направе што боље резултате и да у овој маратонској трци, која се завршава 2022. године, имамо рекордан број наших такмичара, али и покажемо да смо спремни да по ко зна који пут оборимо рекорд када је реч и о организацији, очекивањима, стандарду", додао је Удовичић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да је овај догађај за нас веома важан из више разлога, а први је то што је сваки спортски догађај уствари промоција тог спорта после чега имамо више деце која желе да се баве тим спортом.

Фото: АСС

Други разлог је то што сваки спортски догађај значи улагање у инфрастуктуру, пре свега спортску, а некада и туристичку што значи нове хотеле, рекао је Весић и додао је да овај догађај важан и због промоције Београда и развоја туризма.

"Ово је трећи најгледанији спортски догађај на свету и не треба да причамо о томе колико вреди то што ће Београд бити у директном преносу на свим светским телевизијама и колико би то коштало да платимо као рекламу", рекао је Весић.

Навео је да је Београд током Европског првенства у атлетици 2017. године посетило око 3.500 туриста, а да се очекује да ће их током Светског првенства у атлетици 2022. године сигурно бити два или три пута више.

"Они ту неће бити само за време такмичења, већ ће доћи који дан раније и остати који дан касније, а многи од њих ће поново доћи у Београд и на тај начин ћемо ми, као Град, зарадити, наши хотели и ресторани ће бити пуни", рекао је Весић.

Додао је да је сигуран да ћемо сви уживати у једном, како је истакао, врхунском спортском догађају.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић је рекао да од данас званично почиње промоција Светског дворанског првенства у ателетици током којег ће, истакао је, Београд бити центар света.

Додао је да ће лого који је данас промовисан бити истакнут на јавним местима не само у Београду, већ широм наше земље.

На конференцији се путем видео поруке обратио и председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу који је рекао да је Светско првенство у атлетици један од највећих спортских догађаја у свету и навео да ће и он присуствовати догађају у Београду 2022. године.

Додао је да ће то бити прилика да се врати у Београд за који га, додао је, вежу дивна сећања.

Наредни промотивни догађај биће одржан 17. септембра на Тргу Републике, а у питању је бацачки митинг "ДОБАЦИ ДО...22" на коме ће бити олимпијски и светски шампиони у тој дисциплини.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести