Преминуо Иван Давосир пионир планинског бициклизма у Србији

Иван Давосир, власник познате новосадске бициклистичке радње "Фанатиц" и бивши селектор репрезентације Србије у планинском бициклизму, преминуо је у 61. години живота. Давосир је рођен у Новом Саду, 26. августа 1961. године. 
davosir
Фото: Dejan Bogdanović

Клуб за планински бициклизам "Фанатиц" основао је 1993. године, што је био први клуб те врсте у Србији. Давосир је од "Фанатица" направио најтрофејнији домаћи клуб, чији су такмичари били и окосница репрезентације.

И сам је био најтрофејнији такмичар у планинском бициклизму, освајајући више пута Куп Југославије, првенства Југославије и Србије, Фрушкогорски планинско-бициклистички маратон, а освајао је и медаље на Светском купу у мастерс категорији. 

Био је и дугогодишњи организатор Фрушкогорског планинско-бициклистичког маратона. Такође, био је и селектор репрезентације у планинском бициклизму. 

Меморијална вожња у част Ивана Давосира, оснивача новосадског "Фанатика", одржаће се у недељу, у Лиманском парку. Меморијална вожња ће кренути у 10 часова из Лиманског парка, пут Поповице, до линије старта Фрушкогорског маратона. Одатле ће се бициклисти, симболично, спустисти маратонском трасом на Парагово.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести