Пријем за шампионке Србије из СТК Нови Сад у Градској кући

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио представнике управе и чланице СТК ''Нови Сад'' које су по пети пут, а трећи пут узастопно, постале шампионке Србије, пошто су биле најуспешније на финалном турниру одржаном у СЦ ''Визура'' на Новом Београду.
stoni
Фото: Град Нови Сад

Играле су осмо узастопно финале плеј-офа у последњих осам година, а титулу су освојиле као најмлађе учеснице. Све играчице „Новог Сада“ су репрезентативке, сениорске и јуниорске, освајачи бројних светских и европских медаља, првенствено у омладинском узрасту.

- СТК ''Нови Сад'' је прави пример за континуиран успех у женском стоном тенису. Честитам им на титули, а сада је већ непобитна чињеница да тај клуб доминира у женском стоном тенису у Србији. Прави је куриозитет, поред узастопног освајања најсјајнијих одличја и то што је та добра и спремна екипа уједно и најмлађа, где је просек година 19. Такође, СТК  „Нови Сад“ је једини клуб у Европи који игра искључиво са домаћим играчицама, док је капитен тима Изабела Лупулеску кандидаткиња за Олимпијске игре. Ми смо увек помагали и финансирали овај тим, а преко Градске управе за спорт и омладину улажемо око два милиона динара годишње. Важно је што ове младе девојке имају одличне услове за тренинг у Соколском дому, као и на СПЕНС-у. Оне узвраћају ту подршку свом граду на најбољи начин, својим преданим радом, трудом, залагањем и резултатима које остварују. Морамо обраћати пажњу, како на популарне спортове, тако и на оне који немају велику публику. Увек ћемо улагати у њих, јер желимо да остану у Новом Саду и Србији и да се боре за наш клуб и нашу репрезентацију - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник клуба Дан Фрациле истакао је да је у клубу тренутно око 110 регистрованих чланова и да је младост нешто што је гаранција добрих  резултата.

- Када млади играчи дођу код нас, имају најбоље услове за тренинг и цео стручни тим на располагању, те са лакоћом нижемо успехе. Увек је присутна подршка Града и дуги низ година заједно учествујемо у афирмацији женског спорта и стоног тениса – рекао је Дан Фрациле.

Пријему су присуствовале стонотенисерке Изабела Лупулеску, Тијана Јокић, Радмила Томињак, Тамара Хинић и њихов тренер Слободан Стојанов, председник клуба Дан Фрациле, председник скупштине клуба Предраг Ничић, као и почасни председник клуба Зоран Вучевић. Капитен екипе Изабела Лупулеску се захвалила свима који су подржавали СТК ''Нови Сад'' од почетка сезоне и који су веровали у њихов успех.

- Спремале смо се у кућним условима у току пандемије, а посебно протеклих месец дана кад смо тренирале интензивно, што је резултирало успехом. Поносна сам што сам представљала овај град и хвала градоначелнику на пријему – истакла је Изабела Лупулеску.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести