Припреме боксера Србије на Златибору за изазове у 2019. 

ЗЛАТИБОР:  Најбољи боксери Србије, сениорски и омладински репрезентативци, припремају се на Златибору за изазове у 2019. години, од који су најважнији Европски шампионат у Белорусији и првенство света у Русији.
 Pripreme boksera Srbije na Zlatiboru Foto: Tanjug/video
Фото: Припреме боксера Србије на Златибору Фото: Танјуг/видео

Под диригентском палицом новог селектора, прослављеног аса Миодрага Перуновића, ради се напорно, али веома квалитетно.Млади Ђорђе Бујишић, освајач сребра прошле године на "Златном појасу" у Румунији истакао је да су циљеви велики.

"Сви имамо велике циљеве, а верујем да у раду са оваквим легендама, које нам преносе знање, можемо да урадимо оно што су они давних година. Верујем да можемо да освојимо медаље на Европском првенству. Пре тога нас чека такмичење у Бугарској, на ком ја нећу моћи да учествујем због повреде, али верујем да ћу ућествовати на Европском првенству до 22 године у Владикавказу", истакао је Бујишић.

Освајач "Златне рукавице" Владан Бабић каже да је веома задовољан како се ради на припремама.

"Нема кланова, сви смо заједно, ја могу да се дружим с момцима из свих категорија. Влада веома позитивна атмосфера, што је велики плус за целу репрезентацију. Момци су задовољни и радом и комплетним условима. 

Не бих да гурам Европско првенство у први план, има још доста до њега. Имамо сад тај турнир који је мини Светско првенство, на ком ће учествовати Кубанци, Руси, сви најјачи борци. Након тога нас чека ''Београдски победник'', који је један од јачих последњих пар година, па тек онда ћемо да размишљамо о Европском првенству", рекао је Бабић.

Према његовим речима, најбитније је да екипу заобиђу повреде.

"Због тога је битно што се на Златибору добро и пажљиво ради. Имамо све услове, ко год да се пожали на неки проблем, одмах има физикалну терапију, најбољу могућу негу. То је додатни мотив како би боксери видели да им се максимално помаже", поручио је Бабић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести